The Double (2011)

1

The Double, regizat de Michael Brandteste doar un film american cu spioni, care se poate pierde linistit in amalgamul de filme anonime. Daca as prezenta un criteriu dupa care decid ca un film este interesant, as mentiona faptul ca iti ramane pentru o perioada de timp in minte dupa ce il vizionezi, te gandesti la niste lucruri legate de el sau iti trezeste anumite sentimente. Dupa ce am vazut The Double nu am ramas cu nimic, si asta in contextul in care tema spionajului si filmele de acest gen ma intereseaza.

the double011 460x306 The Double (2011)

Personajul principal, Paul Shepherdson, interpretat de Richard Gere, este un agent CIA care s-a retras din serviciu. Acesta este fortat de imprejurari sa isi reia munca, dupa ce CIA si FBI au inceput sa investigheze o crima al carei faptas pare a fi un agent rus numit de autoritatile americane Cassius. Paul Shepherdson va lucra la acest caz alaturi de un tanar agent FBI, Ben Geary, interpretat de Topher Grace. Filmul dezvaluie relativ repede anumite secrete despre personaje, ceea ce nu mi se pare a fi o reteta de succes pentru o poveste cu spioni. Scenariul nu mi se pare verosimil, mai ales in ceea ce priveste evolutia tanarului agent FBI. Sunt cateva lucruri care nu se potrivesc in film, iar acestea ii rapesc doza de suspans necesara unui thriller de acest gen. Singurele lucru care mi-au captat atentia a fost ideea de contraspionaj, modul in care o persoana care este spion dublu percepe realitatea (desi acest aspect este abordat foarte superficial in film), cateva scene de actiune si prestatia lui Richard Gere. Topher Grace nu mi-a transmis nimic. In film joaca si Martin Sheen, in rolul lui To Highland, directorul CIA.

richard gere as paul shepherdson in the double1 460x228 The Double (2011)

Oricum, ca sa ne pastram totusi simtul umorului, una dintre concluziile filmului este ca agentii rusii manipuleaza CIA si FBI, iar americanii nu isi dau seama de nimic. E probabil un semnal de alarma, nu stiu… Concluzie: daca vreti sa vedeti un film bun de spionaj, acesta nu este cel pe care vi l-as recomanda.

Vizionati trailer:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.