The Aviator (2004)

9

the aviator poster 203x300 The Aviator (2004)Actori: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, John C. Reilly, Alec Baldwin, Alan Alda, Ian Holm, Jude Law, Gwen Stefani

“Aviatorul” (numele pentru Romania) este un film in regia lui Martin Scorsese ce a castigat Globul de Aur in 2005 (pentru cel mai bun film), alte Globuri de Aur, 5 premii Oscar, 4 premii BAFTA si are alte zeci de nominalizari. Regizorul a reusit sa aduca pe platourile de filmare nume grele ale cinematografiei, vedete de la Hollywood, dar si o povestea impresionanta. Filmul spune povestea lui Howard Hughes unul dintre cei mai bogati oameni din lume in perioada in care a trait si nu se zgarceste in a ne arata diverse realizari istorice din cinematografie si aviatie. Am vazut filmul in doua parti deoarece are aproape 3 ore, iar pentru un astfel de film consider ca trebuie sa rezisti momentelor moarte ce orice productie de o asemenea lungime le are.

Howard Hughes a fost un producator de film, aviator, inginer, bogatan, filantropist etc. american cunoscut in toata lumea datorita filmelor sale excentrice si foarte scumpe (“Hell’s Angels” sau “The Outlaw”) si pentru realizarile sale in aviatie.

aviator460 The Aviator (2004)

A batut de cateva ori recordul mondial pentru cel mai rapid zbor cu avionul, a cumparat o companie de linii aeriene si a fost creatorul modelului Hercules (stramosul avionului militar cunoscut si in prezent). Filmul ne arata toate aceste lucruri, dar intra si in intimitatea lui transand relatiile sale cu numeroasele femei din viata lui. Totodata nu se uita nici de problemele medicale pe care acest om, foarte inteligent si cu idei ce strabateau mult in viitor, le avea. Toti actorii ce i-am enumerat in primul rand al articolului sunt prezenti in film pentru a transpune perfect viata celebrului om.

aviator leonardo dicaprio 1 The Aviator (2004)

Leonardo DiCaprio face un rol mare (rol pentru care a castigat si niste premii la festivalele de profil din 2005). Desi ne prezinta multe inovatii, filmul ajunge sa fie destul de trist spre final moment in care am fost destul de dezamagit. Nu, nu de film ci de viata lui Howard. Martin Scorsese l-a rechemat in Shutter’s Island pe Leonardo, filmul fiind considerat de multi incercarea regizorului pentru Oscarurile de la anul.

Vizionati trailer:

9 COMENTARII

  1. Da il cam eclipseaza uneori;)Dar este si rolul de asa natura. Ea e o femeie foarte puternica.In schimb Jude Law nu se remarca deloc in The Aviator.

  2. Un film foarte bun cu un Leo pe masura si binenteles ca nu putea sa lipseasca si Cate Blanchett care reuseste sa il puna pe DiCaprio in anumite momente in umbra

  3. Am văzut filmul acu’ 2 ani buni și mi-a plăcut DiCaprio foarte tare atunci, cred că a fost momentul în care mi-am dat seama că are un potențial imens confirmat în Blood Diamond și The Departed (tot în regia lui Scorsese).
    Da e un film bun, trebuie văzut.

  4. super tare..imi place…mai ales cum joaca…leo…am vazut filmul de vreo 12 ori…si l-as mai vedea inca o data
    super tare leo tineo tot asa

  5. […] avea nevoie în Statele Unite ale Americii. După acest pas, au urmat rolul lui Ava Gardner din „The Aviator”, a lui Anna Valerious din „Van Helsing” și a lui Donna Newman în pelicula […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.