Tag (2018)

1

Premisa de la care pleacă filmul este una greu de crezut. Adică, e dificil să îți imaginezi oameni în toată firea, unii dintre ei cu familii, că mai joacă leapșa. Și nu doar că joacă, dar o fac cu atâta dedicație și pasiune de parcă întreaga lor existență depinde de acel joc. Și totuși acest film este inspirat după un caz real, deci nu este scornit de o minte plictisită de la Hollywood, iar la final îi vedem pe adevărații protagoniști. Ceea ce înseamnă că resursele de imaginație ale oamenilor cu mintea odihnită sunt totuși inepuizabile. Asta la prima vedere. Pentru că, de fapt, dacă ne uităm mai bine, prietenia acestor oameni durează de 30 de ani, iar lucrul care îi unește și care îi ține aproape de atâta timp este tocmai acest joc al copilăriei.

tag 2 460x306 Tag (2018)

Hogan (Ed Helms), Bob (Jon Hamm), Randy (Jake Johnson) , Kevin (Hannibal Buress) și Jerry (Jeremy Renner) joacă leapșa de 30 de ani, în luna mai. Nu s-au sfiit să joace la înmormântări, la nașteri, în orice momente li s-a ivit ocazia. Primii patru au o problemă cu Jerry, în sensul că niciodată, dar nici măcar o dată în cele trei decenii nu au reușit să-l atingă. Hogan crede că acum este momentul prielnic deoarece Jerry se însoară. El îi motivează și pe ceilalți trei, în ceea ce consideră a fi șansa vieții lor. Vorba aceea, dacă nu acum, atunci când ? Poate având o nuntă pe cap, Jerry va fi mai ușor de abordat, nu își va putea lua măsuri de apărare împotriva lor. Ei sunt însoțiți de soția lui Hogan (Isla Fisher) și de o jurnalistă de la Wall Street Journal, nelămurită, dar și intrigată de acest obicei al bărbaților.

tag 3 460x306 Tag (2018)

Acum să faci un film întreg doar pe bază de leapșa e un pic riscant în sensul că oamenii s-ar putea plictisi. Până la urmă câte modalități de leapșa sunt ? Probabil mai multe decât v-ați imaginat. Sunt și câteva faze amuzante, unele și în trailer, momente mult exagerate, iar altele sunt puse acolo ca să ducă povestea mai departe, spre un final oarecum previzibil. Tag nu e una dintre cele mai sclipitoare comedii de anul acesta, dar dacă accepți convenția, dacă treci de primele 20 de minute și nu te-ai enervat, atunci poți duce filmul până la capăt și chiar te poți bucura de momentele sale mai reușite.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.