Superclasico (2011)

0

Superclasico este numit meciul de fotbal cel mai important din campionatul Argentinei, cel dintre Boca Juniors și River Plate, rivale tradiționale și cele mai populare echipe din țara respectivă (Un fel de Steaua – Dinamo, dacă vreți un exemplu local). Totuși, Superclasico nu este un film despre fotbal. Este despre relații, despre o căsnicie destrămată, despre destinele a doi oameni, trecuți de prima tinerețe, care au decis să se despartă și despre reacțiile pe care le-au avut în urma separării. Mai trebui spus că în ciuda aparențelor, Superclasico este un film danez, scris și regizat de Ole Christian Madsen, unul dintre cei mai importanți regizori ai acestei țări. Filmul a fost la un pas de o nominalizare la Oscar, s-a aflat pe lista scurtă, dar nu a reușit să-și facă loc între primele cinci producții (deși ar fi meritat) poate și pentru că reprezentanții Academiei Americane de Film gustă mai mult dramele decât comediile.

superclasico 1 460x325 Superclasico (2011)

Christian încă nu și-a revenit după ce a fost părăsit de soție deși de atunci a trecut aproape un an și jumătate. Are o afacere cu vinuri, dar care nu merge grozav. Anna s-a mutat în Buenos Aires unde trăiește o poveste de dragoste alături de un star al fotbalului argentinian, Juan Diaz, în ciuda diferenței de vârstă dintre ei. Femeia nu este doar iubita fotbalistului, dar și impresara acestuia și îi caută un club important din Europa unde să-l transfere. Christian decide într-o bună să plece în Argentina. Oficial pentru a semna actele de divorț. Neoficial pentru a face o ultimă încercare de a o cuceri pe Anna. Și pentru a înțelege de ce a fost părăsit. Va fi însoțit și de fiul lor, un adolescent de 16 ani, care încearcă să-și vadă de viața sa în ciuda frământărilor părinților săi.

superclasico 3 460x325 Superclasico (2011)

Superclasico poate fi numită și rivalitatea dintre cei doi soți, care la început se comportă civilizat, după care începe adevărata luptă pentru că niciunul nu-și dorește să piardă în fața celuilalt. Iar tot acest conflict pune personajele în situații imposibile și le obligă să treacă prin tot felul de chestiuni delicate. Chiar dacă la prima vedere nu pare, Superclasico este o comedie spumoasă, cu faze incredibile, care nu te va plictisi niciun moment. Deși pleacă de la o premisă des întâlnită (cea a soțului sau soției care nu este de acord cu despărțirea și dorește să o împiedice cu orice preț) Superclasico alege alte soluții decât cele la care te-ai fi așteptat, reușind să rămână la un nivel ridicat pe parcursul celor 90 și ceva de minute atât cât durează.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.