Stand Up Guys (2012)

2

Al Pacino, Christopher Walken și Alan Arkin. Argumentele pentru a viziona acest film. Iar după ce vezi Stand Up Guys descoperi și că acestea sunt și singurele argumente. Filmul nu e chiar grozav, iar fără cei trei  nu ar mai fi avut nici puținul farmec pe care îl are. Povestea este departe de a fi originală, dar nu asta este problema, are multe faze care se vor amuzante, dar sunt mult prea exagerate. Sunt și scene interesante, cum este cea cu dansul, dar parcă prea puține de acest nivel. Iar unele dialoguri caută comicul cu orice preț și alunecă ușor în ridicol. Ca să nu spuneți că văd doar lucrurile mai puțin reușite, am să remarc și coloana sonoră, la care a lucrat și Jon Bon Jovi, una care aduce un plus filmului.

Stand Up Guys 1 460x299 Stand Up Guys (2012)

Val (Al Pacino) este un mafiot eliberat din închisoare după ce a ispășit o pedepsă de 28 de ani, iar la ieșirea din penitenciar este așteptat de Doc (Christopher Walken), fostul său partener. Doc are de îndeplinit o misiune deloc ușoară, trebuie să-l ucidă pe Val, iar dacă nu face acest lucru el este cel care își va pierde viața.  Dar cei doi decid să facă din puținele ore pe care le mai au împreună unele memorabile. Cei doi îi fac o vizită la azil lui Hirsch (Alan Arkin), un alt tovarăș alături de care petrecuseră clipe minunate în tinerețe. Timp de o noapte, cei trei încearcă să recupereze timpul pierdut și trăiesc periculos: curse de mașini, femei, droguri și chiar pun la punct niște băieți răi. Dar dimineața se apropie și Doc trebuie să își îndeplinească misiunea.

stand up guys 2 460x312 Stand Up Guys (2012)

Cei trei s-au lăsat pe mâna regizorului Fisher Stevens, specializat mai mult pe documentare și care a fost unul din producătorii lui The Cove. Scenariul, hiba principală a filmului, este semnat de Noah Haidle, dar având în vedere că este debutul său în lungmetraj putem să-i trecem mai ușor cu vederea anumite stângăcii. O veți recunoaște într-un rol foarte secundar (cred că nu apare mai mult de cinci minute) pe Julianna Margulies, avocata intransigentă din The Good Wife, care aici joacă un rol de asistentă medicală așa cum a făcut-o și în ER, serialul care a consacrat-o. Nu vă recomand să nu vedeți filmul, orice producție cu cei trei merită urmărită, vă spun doar să nu aveți așteptări prea mari.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.