Stake Land (2010)

1

„We traveled through a lost land. Small pieces of civilizations survived. Cities that lie behind fences and weapons, for the night to come. The epidemic is spreading rapidly across the southern states. They await the Redeemer, but it never came. ”

Cu multe cadre cu natura sălbatică, imagini catastrofale ale unei lumi condamnată să se adapteze unui blestem și cu un personaj omniprezent care narează sumbru evenimentele, „Stake Land” își face debutul cu intenția de a trezi interes. Interesant este că reușește. Dacă v-a plăcut „Zombieland”, propunerea mea este de data asta una mult mai dramatică, mai serioasă, subiectul post-apocaliptic întregind o atmosferă apăsătoare. Roluri complexe bine interpretate, scenariu consistent și multe detalii care de cele mai multe ori lipsesc, înscriu „Stake Land” în lista filmelor de catastrofă care merită urmărite, reprezentând unul din acele filme horror de referință pentru conceptul exploatat fără limită, vampirii.

stake land 460x306 Stake Land (2010)

Connor Paolo (cunoscut pentru rolul din Gossip Girl, aproape inert în interpretare) este Martin, naratorul și unul dintre personajele principale. Acesta privește neputincios începutul unei epidemii care decimează populația planetei. Familia sa este omorâtă de unul dintre vampirii însetați de sânge, însă el este salvat de Mister (Nick Damici, unul dintre scenariști), un vânător hotărât să omoare cât mai multe bestii. Cei doi pornesc către „New Eden” (ironic nume, nu?), locul unde speră să găsească o lume încă neîntinată de ororile carora le sunt martiri. Drumul lor nu va fi lipsit de tragedii, prietenii, pierderi și lupte care se anunță greu de câștigat. Totul se desfășoară către un punct final unde nu poți decât încerca să speri că găsesc ceea ce caută. În „Stake Land”, vampirii sunt mai degrabă niște zombii adaptați prezentului. O să vedeți că funcție de caracteristicile distincte ale fiecăruia, li s-a atribuit câte o denumire caracteristică.

stake land. 3jpg Stake Land (2010)

La un moment dat am simțit că urmăresc un episod al unui serial început de foarte mult timp, senzația fiind oferită de faptul că persoanele cu care Mister și Martin se întovărășesc apar și dispar din scenariu, pe măsură ce acțiunea avansează. Totuși este de apreciat acest șiretlic pentru că regizorul a izbutit să nu transforme povestea în una anostă. Mi-au displăcut efectele speciale, machiajul fiarelor care ar fi trebuit să sperie sunt în unele momente dezgustătoare. Deși este un film low-budget, „Stake Land” nu intră într-un tipar standardizat, te acaparează prin dramatism și o proporție infimă de mister, pelicula recomandându-se ca fiind una decentă ce poate fi urmărită. Finalul a ridicat miza poate mai mult decât era cazul, însă este departe de ce am gândit că va fi deznodământul, așa că numai bine că m-a surprins.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.