Source Code (2011)

5

Source Code este un film fain, domne. Cu actiune, cu intoarceri in timp, cu mister, cu emotie, cu drama, cu dragoste, cu Jake Gyllenhaal si cu un tren. Viata trebuie traita, nu o parte ci fiecare secunda a ei, iar despre asta este si filmul. Ce ai face daca ai afla ca mai ai doar 8 minute de trait? Dar ce faci daca te indragostesti de cineva care mai are doar 8 minute de trait? Filmul este facut de acelasi tip care a facut si Moon, Duncan Jones, regizor aflat la inceput de drum dar care face in film o treaba isteata: isi lasa un trademark. Melodia alarmei din Moon o veti reauzi si in acest film.
source code 1 460x287 Source Code (2011)

Dupa cum o sa vedeti si in trailer, filmul este despre un tip care se intoarce in timp, intr-un tren, pentru a afla cine este cel care a planuit un atentat terorist soldat cu explozia unei bombe. Si, daca tot se face sa se trezeasca de fiecare data langa aceeasi domnisoara, se hotaraste ca macar pe ea sa o salveze. Lucrurile se complica atunci cand ne este explicat sistemul dupa care functioneaza aceasta calatorie in timp, iar ideea ca te intorci doar mental intr-un corp la un moment trecut si nu poti schimba viata celor de acolo ii pun destul de multe greutati actorului principal.
source code 2 460x306 Source Code (2011)

Am asteptat cu interes filmul desi, credeti-ma pe cuvant, un poster mai slab ca al acestei productii nu cred ca am vazut vreodata. Pur si simplu parca este facut in Paint. Lansad la o parte micile detalii, “Source code” este un film comercial bun, captivant si cu un scenariu la fel de palpitant. De vazut intr-un weekend. Vizionati trailer:

 

5 COMENTARII

  1. bun film. dragut, bine jucat si chiar tensionat. posterul cred ca a fost facut astfel mai degraba pentru a atrage atentia unui public cat mai divers. nu stiu daca a reusit, dar filmul cu siguranta merita vazut.

  2. nu vreau sa generalizez, dar de obicei filmele comerciale nu sunt dintre cele mai bune. sunt si ocazii cand desi o pelicula se bucura de publicitate, aceasta sa nu fie meritata…. sper ca “the source code” sa nu faca nota discordanta si sa fie exact cum l-ai descris tu: bun

  3. Te contrazic. Nu stiu cat de comercial e filmul, pentru ca am vazut multe opinii care spunea ca nu l-au inteles. Nu e un film de vizionat cand mananci popocorn, mai discuti cu prietenii/prietena, eu cred ca trebuie sa fii destul de atent de la inceput ca sa prinzi ideea filmului.
    Eu am gasit extrem de interesant filmul asta, nu emotionant, nu doar actiune fara niciun punct de vedere, ci foarte interesanta ideea acelei capsule si ce face ea. Iar Michelle e foarte foarte simpatica. 🙂

  4. […] “Source Code”, regizat de fiul lui David Bowie, Duncan Jones (Moon) şi lansat în luna aprilie a acestui an, s-a descurcat foarte bine în box-office, înregistrând încasări de 123 milioane $. Pe lângă succesul comercial, filmul s-a bucurat şi de apreciere din partea criticilor. De ajuns cât să inspire adaptarea sa într-un serial procedural. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.