Season of the Witch (2011)

4

“Honor is not a thing to be dismissed or forgotten.”

Imi doream de foarte mult timp sa urmaresc un film cu elementele  anuntate de “Season of the Witch”: cavaleri, lupte, vrajitorie, mister, aventuri si ceva teme religioase. Desi a debutat cu o premisa ofertanta, dezamgirea de la sfarsit a fost invers proportionala cu asteptarile initiale. Nicolas Cage mi-a parut dintotdeauna a fi un actor nemaipomenit, ca atare si palmaresul deloc de neglijat cu productii minunate, din cele mai diverese. Pur si simplu, prezenta sa in filmul de fata nu doar ca nu convinge (aveam senzatia ca foloseste aceeasi intonatie pentru fiecare replica rostita), dar m-a enervat faptul ca era vizibil si iritant cat de mult efort depune spre a fi credibil spectatorului.

season of witch 2 460x306 Season of the Witch (2011)

La inceputul secolului XIV, trei femei sunt acuzate de vraitorie si condamnate la moarte prin spanzurare si inec. In acelasi timp, Behmen of Bleibruck (Cage) si prietenul sau Felson (Perlman, un actor care-mi displace fara vreo motivatie anume) sunt angajati intr-o cruciada care se intinde de mai multi ani. Intr-una dintre batalii, Behmen, pune la indoiala devotamentul sau, ca urmarea a modului sangeros  prin care Biserica raspandeste cuvantul Domnului. Renunta sa mai faca parte la un masacru nejustificat si devine dezertor alaturi de camaradul sau Felson, care i se alatura. Se intorc in satul sau natal si au surpriza sa gaseasca o asezare decimata de ciuma. Recunoscuti fiind pentru faptele lor de curaj si luptele duse in numele divinitatii, sunt insarcinati cu o ultima misiune:  sa transporte o fata (abia la sfarsit ii aflam numele), considerata vinovata de epidemie, la o manastire unde va fi judecata.

Season of the Witch 1 460x306 Season of the Witch (2011)

Aici incepe aventura. Scuzati-ma, aici ar fi trebuit sa inceapa aventura. Nu neg ca am avut parte de unele secvente de actiune (scena de la sfarsit mi s-a parut de-a dreptul banala), unele infricosatoare (in limita bunului simt), doar ca produsul final servit, nu a avut efectul asteptat in raport cu ce era prezentat in meniu cu un ambalaj promitator. Recunosc totusi ca am fost un picut pacalita de “twistul” de la final. Nu ma asteptam ca asta sa fie rostul fetei aleia, insa pentru un cinefil avizat, deja plictisit, a fost doar un test de rezistenta.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Un film slabut de tot. Nu stiu ce credeti voi, dar eu unul, nu-l agreez pe Cage in asemenea roluri. Il prefer in Bad Lieutenant, Lord of war si ar mai fi..

  2. ca sa nu vorbim de Gone in 60 seconds sau The Rock sau Lord of War. Doar ca omul a luat niste decizii care l-au costat multi bani pierduti si acum are multe datorii pe care spera sa si le acopere cu orice film ii pica in mana…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.