Regizorul filmului Hotel Transylvania, in Romania

1

Celebra animaţie Hotel Transylvania a avut premiera la noi în ţară, duminică, 14 octombrie, in cadrul unui eveniment inedit, desfăşurat la Castelul Bran. Invitatul de onoare a fost nimeni altul decât Genndy Tartakovsky, regizorul peliculei, care se afla la primul film în regia de lungmetraj. Este pentru prima dată când o vedetă de la Hollywood vine în România pentru un turneu de promovare a unui film. Regizorul a vizitat locul unde s-a născut faimoasa legendă a lui Dracula si a fost fermecat de frumuseţea castelului, dar şi de background-ul istoric al acestuia. “Este un sentiment copleşitor să fii înconjurat de atâta istorie. De cum intri în oraş, ai un sentiment bizar. Este incredibil că mă aflu aici. Castelul şi oamenii au o cultură şi o istorie bogată. Când eram copil îmi era foarte teamă de filmele de groază şi de monştri. Dar când am început să vorbim despre acest film, ideea cu Dracula, ca şi tată, dar şi comediant, a fost perfectă pentru mine deoarece puteam să-l prezint pe Dracula ca pe un personaj nepericulos”, a declarat Tartakovsky în cadrul conferinţei de presă.

Acesta a mai fost fascinat şi de limba romană, pe care o considera misterioasă şi superbă, cu asemănări din rusă şi italiană, deopotrivă. De asemenea, la eveniment nu au lipsit nici actorii care au dublat filmul în limba romană, Claudiu Bleont este Dracula (Adam Sandler), Tamara Roman este fiica acestuia (Mervis) şi cea care o dublează de mai mulţi ani pe Selena Gomez.
Alături de acestia, au mai fost prezente şi personajele „monstru” din film, printre care Dracula, Mavis, Mumia şi Frankenstein.

Pelicula se bucură de un real succes peste Ocean, înregistrând încasări de peste 100 milioane de dolari după 3 săptămâni de la lansare, fiind lider în box-office-ul american. Datorită acestui succes, producătorii iau în calcul chiar o continuare a producţiei.

“Hotel Transylvania” este locul ascuns oamenilor, accesibil doar monştrilor, iar “patronul” este desigur, Dracula. Acesta organizează o petrecere pentru cea de-a 118-a aniversare a fiicei sale, Mevis, însă lucrurile o iau razna când în bârlogul monstrilor îşi face apariţia un… om.

Filmul va avea premiera în cinematografele româneşti, vineri, 19 octombrie, fiind distribuit de IntercomFilm.

1 COMENTARIU

  1. O sa ajung si eu sa vad filmul. Si voi alege ca de obicei varianta subtitrata. Dupa mine este o barbarie dublarea unui film, fie el si de animatie. Ii pierde tot farmecul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.