Quills/ Marchizul de Sade (2000)

3

Săptamâna trecută am avut un maraton de filme cu prietenii mei, de data asta pe HBO. După o experienţă neplăcută cu Final Destination 4 a urmat Marchizul de Sade, un film pe care l-am urmărit cu un interes deosebit. M-am întrebat cum de nu mi-a iesit în cale până acum, deoarece a fost chiar bun, destul de intens şi cu o distribuţie tare: Kate Winslet, Joaquin Phoenix, Geoffrey Rush, Michael Caine.

9 midi Quills/ Marchizul de Sade (2000)

Inspirat din viaţa şi opera Marchizului de Sade, filmul prezintă ultimii ani din viaţa acestuia, petrecuţi în casa de nebuni Charenton din Franţa. Romanele sale erau atât de scandaloase, că Napoleon a trimis personal pe unul dintre oamenii săi, pe Doctorul Royer-Collard (Michael Caine) pentru a-l reduce la tăcere pe Marchiz (Geoffrey Rush). Din păcate, metodele doctorului (care era incredibil de ipocrit, după cum veţi vedea) nu dau rezultate şi nu fac decât să-l întărâte din ce în ce mai tare pe Marchiz, lucru care nu va avea consecinţe deloc plăcute pentru el, dar mai ales pentru cei ce-l ajutau şi-l tolerau, cum ar fi abatele de Coulmier (Joaquin Phoenix) şi menajera Madeleine LeClerc (Kate Winslet).

MV5BMTU5MTY0ODU5NF5BMl5BanBnXkFtZTYwMzYxNzk2. V1. SX450 SY296 Quills/ Marchizul de Sade (2000)

Scandalos e cuvântul care descrie cel mai bine acest film şi asta pentru că tratează din plin problema sexualitaţii. E plin de eufemisme folosite pentru a descrie actul sexual, avem parte şi de nuditate (sincer să vă zic, mai mult din partea lui Geoffrey Rush), e plin de vulgaritate, dar şi neasteptat de profund, iar spre sfârşit este de-a dreptul şocant. Oricum, pe noi ne-a captivat, iar mie mi s-a parut atât de interesant că nu puteam să nu vi-l recomand şi vouă.

Vizionaţi trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.