Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

8

La momentul in care Ankha prezenta trailer-ul pentru “Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief” aducea in discutie si o comparatie interesanta. Posibilitatea de predare a unei stafete sau doar o amicalitate de public intre “Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief” si seria Harry Potter? In ce consta concluzia de dupa? Primul amintit este o pelicula la fel de comerciala ca si filmul sus-numit, segmentul de public este oarecum prestabilit, doar ca povestea si pregnanta personajelor nu cred ca vor prinde atat de bine si de tare precum cartile lui J. K. Rowling. Si in timp ce lui Harry Potter nu oboseste nimeni sa-i ecranizeze viitoarele aventuri, Chris Columbus, regizorul de aici, se multumeste sa-i faca lui Percy Jackson un portret-fulger si sa-i adjudece aventura suprema: infruntarea cu zeii. O chestie desteapta poate fi siretlicul prin care producatorii vor sa aduca publicul tanar in cinematografe: un mix intre trecut si prezent, legenda si actualitate. Altfel nu-mi pot explica cum intre pasajele de cultura din istoria antica se mai strecoara si-un Ipod salvator, o tura de gaming si chiar muzica unei artiste in voga anul acesta: Lady GagaPoker Face. Se preconizeaza si un tur de forta materializat sub forma unei calatorii initiatice cu borne prestabilite: Las Vegas, Hollywood si nu intr-un tarziu, Olimp. Si… Daca avea cineva fantezii cu Pierce Brosnan in rol de centaur, visele v-au fost indeplinite! 😀

percyjacksonpic7 Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson este adolescentul tipic. Isi petrece timpul cu bunul sau prieten Grover si ii face placere sa stea sa mediteze in piscina scolii. Singurul lucru care il nemultumeste pe baiat este tatal sau vitreg si felul in care acesta ii trateaza mama. In timpul unei banale vizite in cadrul unui muzeu istoric, lui Percy i se arata adevarata primejdie prin care va urma sa treaca: este banuit de zei ca ar fi furat fulgerul. Si nu, nu va imaginati ca dintr-o gloata de adolescenti Percy a fost ghinionistul, caci Percy va afla ca este fiul lui Poseidon, zeul marii. Pentru a restabili pacea in Olimp si a impiedica un razboi intre Zeus si Poseidon, baiatul trebuie sa inapoieze traznetul inaintea solstitiului de vara. Percy, care nu banuia si nici nu are vreun habar despre lucrurile in care a fost implicat, este obligat de catre Grover si profesorul Brunner sa plece pentru o perioada intr-o tabara speciala- tabara semizeilor, copii zeilor proveniti din relatiile cu muritori. La momentul in care vor ajunge acolo, mama lui este rapita de catre Hades, zeul imparatiei subpamantene, iar baiatul se vede nevoit sa se familiarizeze cu noul mediu. Acolo o cunoaste pe Annabeth, fiica Atenei si are ocazia de a invata sa-si fructifice adevaratele puteri.

Percy Jackson and The Olympians The Lightening Thief Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

Filmul are o traiectorie usoara, o baza serioasa (elementele din mitologica greaca) tratata actual si personaje haioase. Va spuneam de Pierce Brosnan si metamorfoza fantastica pe care o sufera pentru acest film; mie tipul n-o sa-mi placa niciodata, in nicio ipostaza, fie umana, fie mitologica. Si chiar daca scenariul este depasit de previzibilitate, reuseste totusi sa te tina aproape de ecran. Prestatii? Percy Jackson este preluat de Logan Lerman, un tinerel simpatic, amicul protector Grover este o adevarata pata de culoare in persoana lui Brandon T. Jackson, Sean Bean se bucura de prea putine momente in ipostaza de Zeus, iar Uma Thurman, uhm, o Medusa pentru vreo 10 minute + o scena in care ii apare capsorul suav decapitat, deloc onorabil pentru o diva de talia ei. Dar revin la o idee anterioara, imbratisez ideea de a combina istoricul cu umor si spirit modern! Caci, fie vorba intre noi, prefer ca publicul juvenil sa prinda ceva din acest film si sa mai lase balta joaca de-a adultii prin dormitoare. Si… vizionare placuta si voua!

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. mi s-a parut foarte slab. nu are nici o legatura cu cartea, sunt o gramada de erori in legatura cu mitologia si reclama ascunsa(sau nu chiar) la greu.

  2. A incercat sa imite Harry Potter, dar cu un buget mult prea mic. Rezultatele se vad foarte bine :D…sau mai bine spus nu se vad. Pacat de Chris Columbus, ma asteptam sa ma fascineze cu noua sa creatie

  3. “Filmul are o traiectorie usoara, o baza serioasa (elementele din mitologica romana)”

    Mitologie romana: Jupiter, Neptun, Pluto, Marte, Minerva…
    Mitologie greaca: Zeus, Poseidon, Hades, Ares, Atena…

    Tsk tsk tsk

  4. filmul merita vazut atunci cand nu ai ce face si nu vrei sa te complici prea mult,chiar deloc…doar sa te relaxezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.