Paris-Manhattan (2012)

1

Dacă vreți să vedeți un film în stilul Woody Allen, dar care nu este scris sau regizat de Woody Allen, atunci vă recomand Paris-Manhattan. Acum nu vă așteptați să fie și la fel de reușit. Filmul este un omagiu adus lui Woody Allen, se regăsesc aici o parte din temele sale preferate, umorul este construit cam în același stil, chiar dacă nu la fel de acid ca originalul, doar personajele parcă nu sunt duse până la nivelul de “nebunie” întâlnit în producțiie lui Allen. Chiar și lungimea filmului, sub o oră și jumătate, este întâlnită la câteva dintre producțiile lui Woody Allen. Filmul este scris și regizat  de Sophie Lellouche, acesta fiind primul ei lungmetraj.

paris manhattan 2 460x306 Paris Manhattan (2012)

Alice este o tânără obsedată de Woody Allen. Are un poster imens cu regizorul american pe ușa camerei sale, iar din când în când acesta îi mai și vorbește. De altfel, ea crede că soluția la toate problemele o reprezintă filmele lui Woody Allen și la farmacia unde lucrează oferă ca remedii și câteva DVD-uri cu filmele faimosului regizor în funcție de starea persoanei respective. Familia sa, mai exact tatăl său, tot încearcă să-i găsească de ani de zile un soț, dar niciunul din pretendenți nu este pe gustul său. Un singur bărbat i s-a părut mai interesant, dar acesta i-a fost “furat” de sora ei. Când îl întâlnește pe bărbatul care montează alarme, Alice constată că se simte destul de bine în preajma acestuia, dar nu crede că va fi o relație de lungă durată.

paris manhattan 1 460x306 Paris Manhattan (2012)

Paris-Manhattan este o comedie agreabilă, fără să își propună prea multe în afară de a arăta ca un film de Woody Allen. Are câteva momente interesante, unele ar fi putut fi exploatate mai bine, altele nu sunt suficient de amuzante pe cât și-ar fi dorit regizoarea. E salvat oarecum de final, mai bine spus de apariția din final, pentru că nu cred că are cineva dubii legate de modul cum se va încheia povestea.

 

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

  1. […] fie și la fel de reușit. Filmul este un omagiu adus lui Woody Allen, …Scris de Cinefilul Publicat pe 4 octombrie 2013 de […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.