Owning Mahowny (2003)

4

Filmul este realizat după un caz real petrecut în Canada, la începutul anilor ’80. Eroul principal este autorul uneia dintre cele mai mari fraude bancare din istoria acelei ţări. Până să se prindă autorităţile, el reuşise să sustragă peste 10 milioane de dolari din conturile băncii. Acum să nu credeţi că a făcut ceva cu aceşti bani, i-a investit sau şi-a cumpărat diverse bunuri. Nu. I-a pierdut pe toţi la jocurile de noroc. Pentru fapta sa a fost condamnat la şase ani de închisoare. Nu ştiu dacă a fost recuperată sau nu o parte din suma respectivă, cert este că bărbatul respectiv a renunţat la vechile obiceiuri şi după ispăşirea pedepsei a fost angajat în calitate de consultant la o companie care investighează fraudele.

mahowny 1 Owning Mahowny (2003)

Dan Mahowny lucrează ca asistent manager la o bancă din Toronto. Fire retrasă, fără prea mulţi prieteni, el este socotit un adevărat profesionist de către conducerea instituţiei. Totuşi, bărbatul are o mare problemă: este dependent de jocurile de noroc. Joacă orice, de la pariuri sportive la blackjack, pe sume foarte mari şi de cele mai multe ori pierde. „Norocul” său este că are acces la un cont al unui om de afaceri foarte important şi retrage de acolo sute de mii şi chiar milioane de dolari, bani pe care îi toacă într-un cazinou din Atlantic City.  Singura care realizează probleme grave ale bărbatului cu jocurile de noroc (fără a intui însă nici pe departe sumele pe care aceste le joacă) este iubita lui, care lucrează tot în bancă.

mahowny 2 300x167 Owning Mahowny (2003)

Dacă nu aţi văzut vreodată o persoană cu adevărat dependentă de jocurile de noroc, priviţi-l pe Dan Mahowny. Practic, întreaga lui existenţă este construită în jurul acestei pasiuni bolnăvicoase. Nimic nu-l poate scoate din ritm, e capabil să stea la masa de joc ore în şir şi să se ridice doar atunci când a pierdut tot sau când se închide cazinoul. Celelalte personaje din viaţa lui sunt secundare, inclusiv iubita lui, pe care o lasă singură o noapte întreagă într-un hotel din LasVegas în timp ce el se află la masa de joc.Un film cu un ritm lent, fără prea multă acţiune, în care vioara întâi este Philip Seymour Hoffman, excelent într-un rol deloc uşor.

Vizionaţi trailer:

4 COMENTARII

  1. Eu il consider pe Philip Seymour Hoffman printre primii trei mari actori ai momentului. Este impresionant cum se poate transpune in orice rol, de orice complexitate (asa cum facea Javier Bardem pana acum cativa ani). Pacat ca, daca intrebi un adolescent sau un tanar (fara sa ne includem pe noi, nu?), nici nu au auzit de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.