Olympus Has Fallen (2013)

3

Ca sa ne intelegem de la inceput: Olympus Has Fallen sau “Cod Rosu la Casa Alba” este un film bun. O sa va explic mai jos ce inseamna bun pentru mine si ce este putin tras de par. Daca vrei sa vezi un film cu multa actiune, luare de ostatici, teroristi, avioane, elicoptere, camera de comanda de la Pentagon si Gerard Butler atunci nu vei face o alegere gresita. De la o alegere ok pana la “mi-a placut mult”, “mi-a placut” sau “se putea si mai bine” tine doar de gusturile personale.

olympus 2 460x196 Olympus Has Fallen (2013)

Cu un scenariu scris cu mult inainte de tensiunile puternice (actuale) dintre Statele Unite si Coreea de Nord, filmul ne arata cum niste asiatici cu un plan bine pus la punct ataca cea mai bine pazita cladire din lume?!? (eu credeam ca aceea este Pentagonul, dar dupa 9/11 si declaratiile din film se pare ca gresesc), il captureaza pe presedintele Statelor Unite si ameninta siguranta intregii lumi. Filmul este regizat de Antoine Fuqua (Tears of the Sun, Training Day si Brooklyn’s Finest), il are pe Two-Face din Batman in rol de presedinte, iar Gerard Butler joaca rol de Bruce Willis sub comanda lui Morgan Freeman.

olympus 1 460x196 Olympus Has Fallen (2013)

Desi pana acum, in istorie, au existat vreo 5 situatii complicate, ca sa nu le numesc atacuri, legate de Casa Alba, filmul pierde mult din credibilitate in usurinta cu care niste coreeni cu arme reusesc sa o asedieze si cucereasca. Acum, daca treci peste toate aceste lucruri si dai crezare intamplarilor filmul deja devine mai bun. Avem niste replici amuzante-destepte spuse de Butler, avem o desfasurare frumoasa de forte terestre si aeriente armate (eu sunt fan ale acestor lucruri) si acele ganduri care iti spun ca tu te-ai fi descurcat mai bine in rol de presedinte sau comandant al actiunii. Scenariul nu te da pe spate, ba chiar te prinzi de trickurile folosite la final, dar il accepti si il pui acolo la lista filmelor distractive… chiar daca mor cateva zeci de oameni, lumea este in pragul unui razboi nuclear si singura scapare este prietenul Madalinei Ghenea.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Serios?Asta e film bun?Asta a fost prima si din nefericire si ultima oara cand mai intru pe aici,acest film este probabil cel mai prost al anului,ma rog,la egalitate cu ,,after earth,, ; asa se intampla probabil cand orice absolvent de liceu se crede critic de film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.