Oblivion (2013)

6

Oblivion este primul film de 9, din 2013, de pe lista mea personala. Ca fan declarat al filmelor de tipul “I Am Legend”, Oblivion a fost o bucurie totala in cele 2 ore de fantastic si actiune, iar Joseph Kosinsky (tineti minte numele asta, este regizorul “Tron”) nu a lasat stacheta jos nicio secunda. In primul rand il avem pe Tom Cruise. Un Tom Cruise care parca creste pe film ce trece mai mult in ochii mei, ca actor. In al doilea rand il avem pe Morgan Freeman. Un Morgan Freeman bland, rau, optimist si cu mult bun simt. Iar in al treilea rand avem spectaculoasa planeta Pamant distrusa de “invazie”. Incredibil cat de spectaculos arata (filmul l-am vazut la IMAX). Pe langa toate aceste 3 lucruri, care ar fi fost suficiente pentru un film ok, la care sa ma duc cu interes, mai avem si povestea filmului. Poveste despre care vreau sa va dau copy/paste la un text, mai jos:

oblivion 1 460x242 Oblivion (2013)

“Stimate colaborator. Te rugăm ca în cronica sau în comentariile tale referitoare la film să nu dezvălui ceva care ar putea să strice surpriza spectatorilor. Îţi mulţumesc anticipat. Departamentul de publicitate Universal.”

oblivion 2 460x242 Oblivion (2013)

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea… Probabil primul film facut dupa o nuvela grafica, nuvela nepublicata inaintea filmului (tot din motive de no-spoilers). Probabil cel mai prost rol pe care-l face Olga Kurylenko. O productie cu niste scene lucrate foarte bine la detalii, cu niste schimbari de situatie interesante (as spune “uluitoare si surprizantoare”, doar ca la unele s-ar putea sa te prinzi) si cu o coloana sonora de downloadat.

//Acum parca-mi vine sa-i dau nota mai mica tocmai ca sa nu aveti asteptari prea ridicate cand va duceti sa-l vedeti 🙂

6 COMENTARII

  1. Nici nu e cazul de asteptari ridicate, pentru ca filmul e destul de slab. Scenariul incearca sa-i faca pe spectatori sa se creada inteligenti, dar de fapt le insulta inteligenta. Scurtele momente de actiune alterneaza cu momente lungi de plictiseala maxima. “Intorsaturile” sunt fortate si lipsite de consistenta. Se insista mult pe detalii neimportante si se trece rapid peste cele importante. Iar ochiul rosu a lui Tet seamana teribil cu cel a lui HAL 9000 🙂 Ca fan SF inrait, pentru care efectele speciale nu sunt totul, am fost cam dezamagit.

  2. Scenariul e fantastic. Abia la sfirsit intelegi cu adevarat ce s-a intimplat.
    Multe momente din film insa super plicticoase…. Cum sunt aia 2 in bazin….

  3. Un film previzibil. Daca nu esti genul dat pe spate de cgi o sa mori de plictiseala. E exact cum spune nobody mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.