NexT 2013 – Competiția IV

0

Ultima parte a proiecțiilor din cadrul competiției NexT se încheie prin prezentarea a ultimelor 5 filme înscrise în concurs. Primul film al serii este unul plin de umor dar în același timp abordează o problemă socială de relaționare între indivizii ce vorbesc limbi diferite. .SUB prezintă problema unei imigrante care are dificultăți privind subtitrarea necesară pentru a se face înțeleasă. Această idee originală este un mod de a satiriza problemele birocratice cu care diverși imigranți se confruntă zi de zi.

SUB e1365793811921 NexT 2013 Competiția IVScurt metrajul englezesc al festivalului prezintă aventura a 2 minore pe străzile unui oraș în căutare de distracție, dar care ajung să afle că limita dintre inocență și seducție este din ce în ce mai neclară. Good Night (Noapte bună) este premiat la numeroase festivaluri din întreaga lume și relatează cazul a 2 adolescente ce nu reprezintă altceva decât realitatea crudă a vieții de noapte scăpate de sub control și a repercusiunilor acesteia.

NOAPTE BUNĂ NexT 2013 Competiția IVA better world (O lume mai bună) este un scurt metraj ce se poate identifica cu elemente din propria noastră istorie. Filmul prezintă un funcționar public ce este încântat de regimul dictatorial în care trăiește și care devine bulversat atunci când acesta se sfârșește. Omul își pierde identitatea, fiind reticent la schimbare și crezând că ceea ce se întâmplă nu este firesc.

O LUME MAI BUNĂ e1365793704888 NexT 2013 Competiția IVFilmul românesc din ultima parte a competiției prezintă drama unui om care își reîntâlnește dragostea din liceu cu ocazia aniversării unui prieten comun. Treizeci reprezintă o întoarcere în trecut a protagonistului, în vremurile când nu avea griji iar dragostea lui nu era pierdută. Victor Dragomir este un tânăr regizor care a reușit să creeze un hibrid cinematografic dintre un film american și unul românesc, reunindu-le în Treizeci.

TREIZECI e1365793796559 NexT 2013 Competiția IVUltimul film al zilelor de competiție este o producție indiană ce prezintă paranoia creată în rândul suburbiilor indiene ca urmare a veștii că o navă spațială americană s-ar putea prăbuși undeva între India și Australia. Skylab is falling își are acțiunea în anul 1978, iar regizorul Manoj Jahson a oferit filmului o latură personală prin discursurile diferitelor personaje cu privire la situația creată.

SKYLAB e1365793782682 NexT 2013 Competiția IV

Gala de premiere a filmelor din competiție va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, la Cinema Studio începând cu orele 19:30.

Mai multe detalii pe pagina festivalului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.