NexT 2013 – Competiția II

0

A doua parte a competiției NexT 2013 debutează cu o producție neozeelandeză ce relatează rutina tristă a unei femei de serviciu ce lucrează într-un aeroport. În Tura de noapte (Night Shift), Salonte își începe cea de-a doua tură consecutivă căreia cu greu îi face față, și încearcând să supraiețuiască bazându-se pe ce lasă alții în urmă. Ideea filmului este una comună, însă modul în care a fost extinsă este unul cu totul unic, având emoțiile și trăirile lui Salonte în prim plan.

TURA DE NOAPTE e1365709419508 NexT 2013 Competiția IIAl doilea scurt metraj al calupului de filme a fost Ovo. Filmul franțuzesc prezintă o situație imposibilă și o idee controversată, având ca subiect o sarcină ce durează de mai bine de 5 ani. Mama lui Ovo vrea ca el să rămână în ea deoarece ea e fericită când e însărcinată, însă fiica ei dorește să-și vadă fratele mai mic.

OVO e1365709354983 NexT 2013 Competiția IIPrimul film SF din acest an prezintă o poveste plină de imaginație. Ideea unui android a fost abordată în aproape toate filmele acestui gen, însă niciodată așa. The girl with the mechanical maiden (Fetița cu dădaca mecanică) este un film irlandez despre un inventator care este nevoit să-și creeze o dădacă pentru fiica lui. Abilitățile maternale ale acesteia sunt identice cu cele ale oamenilor, însă faptul că devine “overprotective” o va costa.

FETIŢA CU DĂDACA MECANICĂ e1365709337935 NexT 2013 Competiția II

Al doilea scurt metraj românesc este unul 100% autentic. Betoniera este un film simplu care arată cam cât de complicată este viața urbană românească. Deranjat de zgomotul pe care constructorii îl făceau în fiecare noapte în fața blocului său dar și de dezinteresul forțelor de ordine, un locatar decide să rezolve singur problema. Deși ne putem mândri cu o astfel de producție din punct de vedere cinematografic, realitatea pe care o prezintă este una rușinoasă.

%name NexT 2013 Competiția IIMisterio (Mister) este o producție spaniolă plină de umor ce arată ce poate născoci mintea omului când este lipsită de activitate. O croitoreasă află de la o alta că Fecioara Maria se află în corpul fiului unei colege, și că dacă stai cu urechea la gâtul lui poți auzi ce vorbește. Atât regia cât și personajele creează un umor inteligent și care oferă filmului adevăratul “mister”.

MISTER e1365709388504 NexT 2013 Competiția IIProducția portugheză Os vivos tambem choram (Și viii plâng) prezintă tentativele unui portughez pe nume Ze de a pleca în Suedia, însă soarta nu-l ajută prea mult. Filmul se bucură de un succes extraordinar, participând deja la numeroase festivaluri din toată lumea.

ŞI VIII PLÂNG e1365709453755 NexT 2013 Competiția II

Producția croată a festivalului relatează întâmplarea nefericită a lui Silvija când mama ei descoperă blogul ei indecent. I’m a self made woman (Sunt o femeie independentă) a mai participat la 3 festivaluri de film, iar regizoarea Sonja Tarokic are deja câteva premii pentru filme cu subiecte asemănătoare.

SUNT O FEMEIE INDEPENDENTĂ e1365709435256 NexT 2013 Competiția II

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.