Nebraska (2013)

0

Cel mai recent succes al lui Alexander Payne, The Descendants, a primit încă de la lansare laude din stânga și dreapta. La fel stă treaba și cu Nebraska, o dramă care atârnă între comic și tragic, fără să se hotărască până la final ce direcție apucă. Cu 6 nominalizări la Oscar, 5 la Globul De Aur și 3 la BAFTA, filmul este de ceva vreme în vizorul tuturor, și pe bună dreptate.

nebraska 767574l e1394479383399 Nebraska (2013)

Un bătrân (Bruce Dern) crede că a câștigat un premiu de un milion de dolari, și împreună cu scepticul său fiu (Will Forte), pornesc într-o călătorie pentru a colecta acel premiu. Până la final nici nu contează dacă premiul este real sau doar o farsă, pentru că ce contează aici este drumul și căutarea care reînvigorează spiritul bătrânului. Relația cu fiul său este și ea în prim plan și servește o mică felie de realitate pentru care publicul poate va înghiți în sec.

nebraska 633833l e1394479402404 Nebraska (2013)

Phedon Papamichael, cu care Payne a mai colaborat și în trecut, este responsabil cu imaginea alb-negru care se potrivește de minune cu tot ceea ce se întâmplă pe ecran. Povestea nici măcar nu încearcă să fie una sofisticată, și pe cât de simplă e, pe atât de eficientă în a transpune mesajul pe ecran. Fără prea mare efort, personajele ne cuceresc încet cu realismul situației și a dialogului, întărite de performanțe ireproșabile. Deși i s-ar putea opune faptul că ar fi plictisitor, filmul te ține pe scaun până la final. Filmul are premiera în România pe 14 martie.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.