My Blueberry Nights (2007)

6

my blueberry nights afis 216x300 My Blueberry Nights (2007)Actori: Norah Jones, Jude Law, Rachel Weisz, Natalie Portman, David Strathairn

Filmul a deschis ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi este prima creaţie în limba engleză a regizorului chinez Wong Kar-Wai. Esteţii din cetatea franceză a filmului nu au fost foarte entuziamaţi de această producţie, reproşând o uşoară superficialitate şi neinspiraţie în alegerea unor actori principali. De acord, My Blueberry Nights nu este un film de Cannes (asta poate fi bine sau rău, depinde din ce unghi priveşti). Este un nou film despre iubire, o iubire tratată cu detaşare şi fără încrâncenare chiar dacă, de multe ori, iubirea devine o chestiune de viaţă şi de moarte

O tânără dezamăgită în dragoste întâlneşte un proprietar chipeş al unei cafenele, martorul a numeroase poveşti de iubire eşuate.Pentru că nu doreşte să se arunce cu capul îmy blueberry nights 1 300x200 My Blueberry Nights (2007)nainte într-o nouă relaţie, femeia porneşte într-o călătorie iniţiatică ca să uite rănile provocate de ultima relaţie. Detaşată tot şi de toate, ea devine martorul tăcut al unei poveşti de dragoste expirate şi obsedante, între un poliţist căzut în patima alcoolului şi fosta sa soţie. În calea tinerei mai apare şi o împătimită de jocuri de noroc, aflată într-un ciudat joc sentimental cu tatăl său. Intărită din interacţiunile cu experienţele altora, ea decide să dea iubirii o nouă şansă.

my blueberry nights 2 300x200 My Blueberry Nights (2007)Download subtitrare “My Blueberry Nights (2007)” click aici.

Completat şi de melodiile interpretate de Norah Jones, cea care dă viaţă eroinei principale, bine plasate în desfăşurarea acţiunii, My Blueberry Nights oferă câteva întrebări şi răspunsuri despre suferinţa din dragoste. Totul într-un ritm lent, care îi poate plictisi pe cei obişnuiţi să ardă etapele prea repede, dar cu o savoarea care în unele cazuri poate avea gust de afine.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

  1. drăguţel film, dar tot formă fără conţinut mi s-a părut
    la fel ca alte filme ale lui wkw, arată sublim şi cam atât, nu-mi rămâne cu nimic în memorie

  2. Nu am văzut, încă, filmul, însă am înţeles că Norah Jones nu a fost o alegere prea inspirată…

  3. Am inteles. Sa zicem ca nu a fost de Cannes, dar mult, mult mai tare in comparatie cu altele. Un fel de forma fara fond? Nu sunt de acord. Cum adica nu ramane nimic dupa ce-l vezi? Cred ca foarte multe persoane au trecut prin astfel de experiente. Tipologii umane foarte des intalnite. Nu acesta este secretul ? Regasirea fiecaruia dintre noi in personajele de pe ecran?

  4. Sunt fan Natalie Portman si asta m-a motivat sa vizionez filmul. Mi s-a parut o drama emotionanta. Rachel Weisz si Natalie fac un rol bun. Jude Law nu exceleaza dupa parerea mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.