Money Monster (2016)

0

Lee Gates (George Clooney) este starul unei emisiuni de analize și previziuni economice. Încearcă să explice pe limba omului de rând care ar fi cele mai bune investiții, cum merg lucrurile în lumea financiară și cum poate fi afectată viața sa. Toate merg bine până la o ediție în care ar fi trebuit să-l aibă invitat pe Walt Camby (Dominic West) proprietarul unui fond de investiții care promitea câștiguri colosale (un fel de Caritas), dar care într-o bună zi se face praf, iar 800 de milioane de dolari dispar ca și cum n-ar fi fost. Omul nu vine, era ocupat să cumpere ceva ciocolată din Geneva, în schimb Lee Gates se trezește în platou cu un oaspete surpriză. Kyle Budwell (Jack O’Connell) este un tânăr supărat că și-a pierdut toate economiile, vreo 60 de mii de dolari, la fondul minune. El vrea să-i ceară socoteală atât lui Lee Gates, care îi garantase cu niște luni în urmă că investiția respectivă e una fără risc, dar și lui Walt Camby, că de ce a pierdut toți banii. Și ca să fie mai convingător Kyle are un pistol, două veste cu explozibil, cu una îl îmbracă pe Lee Gates, cealaltă fiind destinată lui Lee Gates.

money monster 1 460x307 Money Monster (2016)

Cam 80 la sută din film se desfășoară pe platoul de filmare sau în incinta televiziuni care difuzează emisiunea. Lee și Kyle se tatonează, negociază, totul în fața a milioane de telespectatori, “showul” fiind transmis în direct. Încearcă să rezolve această situație Patty Fenn (Julia Roberts) producătoarea emisiunii, care speră totuși ca nimeni să nu fie rănit.
Clooney și Julia Roberts sunt starurile acestei producții, care are mult de câștigat din prezența lor. Cu siguranță că fără cei doi aveam de-a face cu un film de duzină. Nu că așa ar fi o capodoperă, dar este mai digerabil. Jodie Foster semnează regia acestui film, actrița cochetând din ce în ce mai des cu această ipostază. Filmul ridică probleme importante și actuale, dar cam lasă de dorit la realizare, scenariul fiind punctul slab. Dar dacă ești fan George Clooney, Julia Roberts, îți plac filmele de acțiune, atunci poți trece peste alte incoveniente.

money monster 2 460x306 Money Monster (2016)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.