Mine Vaganti / Cine zice, ala este! (2010)

0

Mine Vaganti sau Cine zice, ala este! in traducere romaneasca e un film italian chiar simpatic, ce te invata ca trebuie sa-ti urmaresti visele indiferent de natura lor si ca nu trebuie sa faci anumite lucruri doar din obligatie, pentru ca asta se asteapta de la tine. Distributia nu are rost sa v-o insir pentru ca sunt sigura ca doar o mana dintre voi ati recunoaste numele pe care vi le-as insira, dar am sa va spun totusi ca filmul este regizat de Ferzan Özpetek. Mine Vaganti mi-a amintit de stirea aceea recenta conform careia New York-ul e primul stat american care a legalizat casatoria dintre persoanele de acelasi sex. Asa ca m-am gandit sa va informez si pe voi, daca nu ati auzit deja. Totusi, in film nu e dezbatuta problema homosexualitatii la nivel de natiune, ci la nivel de familie.

Mine Vaganti Foto Dal FIlm 13 460x305 Mine Vaganti / Cine zice, ala este! (2010)

Filmul evidentiaza caracteristicile, defectele si ciudateniile membrilor familiei Cantone, una foarte cunoscuta in sudul Italiei, mai ales pentru faptul ca detin o fabrica de paste in orasul Lecce. Tatal, sever si foarte conservator nu primeste prea bine vestea ca fiul sau Antonio este gay. De fapt, vestea l-a socat atat de tare incat a avut parte si de un preinfarct. Culmea e ca si Tommaso, mezinul familiei, era homosexual, si ca el ar fi vrut sa le spuna primul, dar a fost intrerupt de Antonio. Asa ca, pentru a nu afla tot orasul secretul “rusinos”, Antonio este dezmostenit si alungat de tatal sau, iar Tommaso este obligat acum sa preia functia pe care o avea fratele sau in fabrica de paste, cand de fapt singurul lucru pe care dorea sa-l faca era sa se intoarca la Roma la iubitul sau, Marco si sa scrie. Desi Tommaso este oarecum personajul principal al povestii, aceasta contine o gramada de alte personalitati colorate: de la matusa excentrica ce bea cu orice ocazie si pana la bunica inteleapta ce reuseste sa-i uneasca pe toti.

mine vaganti11 460x307 Mine Vaganti / Cine zice, ala este! (2010)

Daca veti alege sa vedeti aceasta dramedie cu specific italienesc veti avea parte de o lectie de viata, dar si de cateva rasete provocate de situatiile stanjenitoare. Ca aceea cand prietenii gay al lui Tommaso vin sa-l viziteze si le vine destul de greu sa-si ascunda comportamentul natural. Sau ca matusa aceea alcoolica avea musafiri nocturni, dar nu recunostea acest lucru, ci se facea ca sunt hoti si ca e jefuita. Oricum, mie mi-a placut filmul si in cazul in care v-ati plictisit de cele comerciale si aveti chef de niste savoare italiana, eu zic ca merita sa mergeti la Mine Vaganti.

Vizionati trailerul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.