Me without you (2001)

0

“I talk to you in my head all the time… “

Un film urmarit din pura intamplare, dar care m-a cucerit inca din primele secvente. A fost o experienta rara: actorii imi erau complet straini si subiectul imi era revelat pe parcurs. Sandra Goldbacher este persoana responsabila de regie, si desi nu a avut contributii remarcabile in industria filmului, merita mentionate pelicule precum „Ballet Shoes” (2007) sau „The Governess” (1998). Aceasta are mai multa experienta in montarea reclamelor si a documentarelor artistice, insa implicarea sa pentru filmul de fata a fost sesizata si a primit doua nominalizari, una la premiile BAFTA pentru regie.

Me Without You 1 460x295 Me without you (2001)

Personajele principale sunt atat de comune incat nu mi-a trebuit mai mult de cateva momente sa imi incite curiozitatea in ale cunoaste traiectoria.Povestea expusa se desfasoara pe durata mai multor ani, subiectul fiind impartit pe perioade semnificative din viata protagonistelor: Holly (minunata Michelle Williams, cunoscuta dupa succesul “Shutter Island”) si Marina (Anna Friel). Doua prietene ce isi jura sa fie impreuna pentru totdeauna. Pe masura ce acestea cresc si isi propun pespective noi, isi descopera sexualitatea, si isi doresc lucuri diferite, relatia lor este pusa la incercare nu de amenintari exterioare ci de dependenta bolnavicioasa a unei dintre ele pentru cealalta. Nat (Oliver Milburn, foarte convingator), fratele Marinei va lega o relatie mai profunda cu Holly, cei doi fiind de-a lungul timpului supusi unor condamnari vicioase ce ii despart. Diferentele majore dintre acestea si conceptiile incompatbilie, secretele si minciuilie, vor distruge treptat temelia pe care s-a cladit legatura dintre ele.

me without you 2magine 460x294 Me without you (2001)

Anna Friel a dat proba initial pentru rolul personajului Holly, insa impartasesc opinia celor de la casting: rolul Marinei i se potriveste manusa.
Nu poti sa nu remarci detaliile muzicii si ale culturii britanice inserate in film. Perioade distincte, redate credibil prin costumatie si muzica: punk pentru perioada anilor 78, new romantic pentru secventele anilor 82 si yuppi pentru generatia 89.

Daca sunteti curiosi sa vizionati un film mai putin cunoscut, neconventional si care nu incomodeaza prin sinceritatea sa, nu-mi ramane decat sa va astept cu pareri.

Vizionati trailer:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.