Me and Orson Welles (2008)

0

Aveam nevoie de un film de sfarsit de saptamana si l-am gasit. Me and Orson Welles este o drama care porneste de la cateva date reale si personal imi plac productiile care ma lasa sa ,,intru” in vietile unor oameni care au avut ceva de spus in istorie, asa cum este cazul lui Orson Welles regizor, actor, scenarist, producator american. Recunosc, ca o placere vinovata, am vrut sa vad si daca Zac Efron a facut o treaba buna sau nu, intr-o astfel de productie. De dezamagit, nu m-a dezamagit.
me and orson welles 738281l imagine 460x305 Me and Orson Welles (2008)

1937, Orson Welles, la doar 22 de ani este pe punctul de a lansa piesa de teatru ,,Julius Caesar”, pornind de la tragedia cu acelasi nume a lui Shakespeare. Repetitiile sunt adevarate provocari pentru actori pentru ca trebuie sa faca fata firii egocentriste a lui Orson. Nimeni nu are dreptul sa il contrazica, doar el are voie sa intarzie, iar viata lui complicata, cu o sotie insarcinata si zeci de amante nu poate fi judecata de nimeni. Totusi, cineva se va impune. Aici intervine Zac Efron, Richard sau Lucius in film. Richard, printr-o intamplare fericita sau noroc reuseste sa obtina un rol in piesa lui Orson, piesa care urma sa aiba premiera in scurt timp la Teatrul Mercury. Cand intre Richard si Orson intervine frumoasa Sonja, lucrurile iau o turnura neasteptata. Gata, nu va mai dezvalui din subiect. Va mai spun ca Zac Efron s-a bucurat de o partenera frumoasa si talentata, Claire Danes, pe care o stiti din Stardust (2007) sau Romeo+Juliet (1996). Ca o scurta motivare, ce mi-a placut in mod special la film, dincolo de a vedea interactiunile dintre Richard si Orson, a fost relatia dintre Richard si Gretta, interpretata de Zoe Kazan (It’s Complicated, 2009). Cei doi isi inteleg aspiratiile si se ajuta reciproc pentru ca firile lor de artisti ii leaga intr-un mod extrem de special. Nu va spun mai multe despre ce se intampla cu cei doi, va las pe voi sa vedeti.

Regia filmului ii apartine lui Richard Linklater, cunoscut pentru realizarea unor productii precum The School of Rock (2003) sau Before Sunset (2004).Va recomand sa vedeti Me and Orson Welles pentru Zac Efron intr-un rol in care, desi continua sa cante, este mult mai matur; pentru poveste; pentru atmosfera retro.
Vizionati trailer-ul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.