Management (2008)

4

managementActori: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Fred Ward, James Hiroyuki Liao, Woody Harrelson

Chiar, care este ultimul tau film pe care l-ai vazut cu prietena? Si pentru ca acestei categorii s-ar parea ca 2009 nu-i prea acorda atentie, reusim (inca) sa ne dam interesul pentru pelicule ce vor sa apartina acestui sector cinefil. Astfel, pragmatismul lui Jennifer Aniston se-ntalneste cu romantismul unui tanar visator, Steve Zahn in “Management”, o comedie cu dragoste antrenanta. Jennifer n-are nevoie de alte prezentari, iar Steve Zahn va pot spune ca s-a facut remarcat recent in productii ca “A Perfect Getaway”, “Sunshine Cleaning”, dar si-n titulaturi ceva mai vechi ca: “Employee Of The Month” sau “The Great Buck Howard”. Desi pelicula s-a turnat anul trecut, avand premiera in cadrul Festivalului de Film de la Toronto, la noi a rasarit abia in vara acestui an. Ce-ar mai fi de zis? Distributia aduce oricum categoric plusuri ecranizarii, astfel ca ne ramane sa dam o sansa (sau mai multe) povestirii.

Jobul solicitant pe care Sue Claussen (Jennifer Aniston) il are, acela de agent de vanzari in cadrul artei pictografice ii permite acesteia sa calatoreasca in diferite colturi ale lumii pentru a-si indeplini indatoririle. Intr-una dintre opriri, in incinta unui motel ieftin, il intalneste pe Mike (Steve Zahn). Mike, chirias in afacerea parintilor sai, isi atribuie partea de management a spatiului. Barbatul, atras de frumoasa Sue va face tot posibilul ca acestia sa devina apropiati si sa-si stabileasca o legatura inainte ca

15management_600

femeia sa paraseasca motelul. Ii va reusi, partial doar. Dupa o noapte petrecuta in doi, aceasta pleaca fara a lasa prea multe informatii in urma ei. Dar pentru ca Mike sfarseste amorezat pana peste cap, se va decide s-o caute, plecand in aventura vietii lui. Nu tocmai alegerea ideala, caci cand o va gasi, Sue nu va fi singura, ci acompaniata de iubitul obsesiv-compulsiv, Jango (Woody Harrelson). Va stii barbatul cand este cazul sa abandoneze situatia?

Management-1237190522

Povestea curge intr-o maniera linistita, cuminte, dar si limpede. Aniston continua sa faca roluri bine, sfidand parca timpul prin frumusete si charisma. Iar de Steve Zahn, slabe sanse sa nu va-ncante! Rolul de barbat ce da totul in fata dragostei ni-l dezvlaie drept un individ sensibil si la fel de fermecator ca si colega sa de platou, mult mai experimentata in astfel de ipostaze. Titlul, initial gandit de mine drept nepotrivit, a prins contur odata ce pelicula s-a incheiat: managementul, vazut ca scortoasa ramura a unor minti ce trebuie sa interprinda pentru a tine obiectul vizat pe linia de plutire, dar si aptitudinea omului de a-si stabili traiectoriile in propriul destin, de a cantari situatia pentru siguranta si securitate in timp. Ce ramane de spus? Deznodamantul povestii pare un pic fortat, dar daca stau sa ma gandesc, reprezinta totusi un final reusit. Eu vi-l recomand.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Tocmai m-am uitat la film. Nu tare mi-a placut inceputul pentru ca era cam fortat cum el tot tragea de Sue. Dupa aia a fost putin mai bine. E placut filmul, doar atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.