Machete Kills (2013)

0

Mi-a plăcut mult primul Machete și mă așteptam la o continuare pe măsură. Robert Rodriguez realizase un omagiu filmele de categorie B din anii ’70 – 80, continuând ideea începută împreună cu Tarantino în proiectul Grindhouse (Death Proof şi Planet Terror) . Se pare că nu vrea să renunțe prea ușor la acest stil și la acest personaj și a realizat Machete Kills, unde continuă aventurile eroului mexican. Nu la fel de reușit din punctul meu de vedere, dimpotrivă, acest film mi s-a părut o copie palidă după producția din 2010. Vestea bună sau proastă, depinde cum vreți să o luați, este că nu se va opri aici. La începutul și finalul lui Machete Kills este prezentat un trailer la partea a treia a acestei serii, care se va desfășura, ați ghicit, în spațiu.

Machete Kills 1 460x285 Machete Kills (2013)

Machete (Danny Trejo) primește o misiune din partea președintelui SUA (Charlie Sheen). El trebuie să revină în Mexic pentru a-l opri pe Mendez, un mafiot cu multiple personalități, să lanseze o rachetă către Washington. Machete acceptă în schimbul promisiunii că va primi cetățenia americană și că îi vor fi șterse toate infracțiunile comise. Dar lucrurile nu se dovedesc atât de ușoare pe cât credea Machete deoarece Mendez avea își conectase racheta la inima sa, iar dacă ar fi murit, aceasta s-ar fi lansat. Machete are la dispoziție numai 24 de ore să dezamorseze racheta și singura persoană în stare să facă acest lucru este Luther Voz (Mel Gibson), un producător de armament. Până să ajungă acolo, Machete trebuie să înfrunte diverse persoane care îl doresc mort sau care vor să-l omoare pe Mendez. Machete nu va fi mereu singur, ci va avea și câțiva aliați de nădejde.

machete kills 2 460x306 Machete Kills (2013)

Ce s-a pierdut între prima și a doua parte din Machete ? Umorul. Filmul din 2010 avea replici interesante, faze memorabile, în timp ce producția din acest an are foarte puține lucruri amuzante (poate cele mai reușite sunt cele cu Charlie Sheen). Un singur exemplu: “Machete don’t text” suna bine în 2010, dar “Machete don’t tweet” e cam prăfuit în 2013. Iar multe faze de luptă și chiar și replici parcă sunt rupte din seria The Expendables doar că de la Rodriguez am alte așteptări decât de la Stallonne.
Pentru cei care sunt curioși cum joacă Lady Gaga, apariția cântăreței este una foarte scurtă, de vreo cinci minute, și poate fi caracterizată drept cameleonică.
În rest, rețeta clasică: mult sânge, mulți morți, femei frumoase și periculoase.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.