Love Building (2013)

2

Imaginează-ți o tabără în care atât copiii, cât și supraveghetorii sunt mereu legați la ochi, se ciocnesc unii de alții, nu prea se cunosc și n-au nimic în comun în afara faptului că au venit acolo “ca-n vacanță”. Așa e și Love Building, comedia romantică în regia Iuliei Rugină, care-i aduce în prim-plan pe actorii-producători Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță. Chit că deviza filmului este “Dragostea nu mai e cum a fost odată ca niciodată”, rom-com-ul Iuliei Rugină tot a basm aduce, cu simboluri de trei pentru fiecare categorie, scenariu, producție și actori principali.

marineci love building day07 stills 026 460x306 Love Building (2013)

Dedicată relațiilor care nu mai merg, Love Building e înainte de toate un strigăt de ajutor, iar mai apoi, într-adevăr o tabără, în care s-au înscris 14 cupluri. Prezentarea acestora e un punct cheie al filmului; totul se petrece pe camera de filmat, sub formă de confesiune. Iar problemele celor care apelează la sfaturile lui Silviu (Dragoș Bucur), Cristian (Alexandru Papadopol) și Valentin (Dorian Boguță) sunt destul de numeroase. De la probleme cu alcoolul, cu banii, cu copilul, cu monotonia, cu adulterul ori serviciul (vezi cuplul de porn-staruri) și până la cele de comunicare, prin fața ochilor ți se derulează toate, pe repede-înainte. De dragul diversității nu lipsesc nici două cupluri de lesbiene sau o soție venit ă singură, pentru că soțul nu poate pierde nici o zi de muncă. Doar că, înainte de a ajunge să descâlcească situațiile participanților, trainerii trebuie să și le rezolve pe ale lor.

Love Building Adi Marineci making of 1161 940x626 460x306 Love Building (2013)

Love building e filmul-mijloc. Nu prea-ți dai seama când începe toată debandada, iar când realizezi că te-a prins, deja sunt derulate atât de multe povești de dragoste eșuate, cu toate neajunsurile lor, încât uiți pe cine ar trebui să urmărești. Scenariul nu le permite tuturor să dea un oarecare contur personajului pe care-l joacă, de aceea nu se resimte nici un soi de chimie între protagoniști. Silviu, Cristian și Valentin sunt singurii care au timp să-și dezvolte povestea, aflată oricum contra cronometru. Vizual, însă, lungmetrajul de debut al Iuliei Rugină surprinde cadre bine construite. Majoritatea sunt strânse, mizând în special pe emoțiile care pot fi surprinse pe chipurile și din gesturile personajelor. Filmul își propune, în primul rând, prin subiectul lejer al iubirii care nu mai merge, să aducă publicul în sălile de cinema. Tocmai această abordare destinsă dă o bună energie comediei romantice românești, aflată încă într-o fază de început.

Vizionati trailer:

Guest-post: Madalina Moraru

2 COMENTARII

  1. […] ∞ Iulia Rugină debutează pe marile ecrane din România cu lungmetrajul „Love Building” pe 13 septembrie, dar până atunci a avut loc vizionarea de presă și au apărut primele reacții prin blogosfera cinefilă. Le puteți citi aici, aici, aici și aici. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.