Los amantes del Círculo Polar (1998)

1

Cat ma bucur ca scriu pentru FILMETARI pentru ca intodeauna mi se intampla sa ma uit la un film noaptea tarziu si sa nu am cui sa povestesc.  Stiti senzatia, tocmai ai vazut un film atat de tare incat trebuie neaparat sa spui cuiva, dar nu e nimeni acolo chiar atunci. Am patit asta de nenumarate ori dar de data asta am rezolvat problema. Acum e vorba despre un film spaniol facut de Julio Medem, tipul care a regizat si Caotica Ana si Lucia y el sexo. Ma face sa iubesc cinematografia spaniola chiar mai mult ca inainte. ana

Asa cum banuiti deja, este vorba despre o poveste de dragoste. Una neobisnuita insa, facuta numai din coincidente. Ana si Otto sunt doi copii care se intalnesc dintr-o coincidenta la scoala. Tot intamplator tatal lui Otto, care era divortat si mama Anei, al carui sot murise, se indragostesc si se muta impreuna. Ana si Otto cresc impreuna. Nu are rost sa descriu ceea ce se infiripa intre cei doi. Povestea lor contine zapada, calatorii, piloti de avion, bune si rele. Ii va purta pe indragostiti din dormitoarele fiecaruia pana in Finlanda la cercul polar, unde exista soarele de miazanoapte. los-amantes

Daca ati mai vazut filme d-ale lui Medem stiti la ce sa va asteptati. Exista elemente comune in toate filmele sale: indragostitii destinati unul altuia, soarta care nu poate fi schimbata, un loc in care se intalnesc toate. Nu pot sa nu-l compar pe Medem cu scriitorul Garcia Marquez din cartile caruia nu lipseste niciodata realismul magic. Regizorul aduce elemente aproape supranaturale in Los amantes del Círculo Polar care se imbina perfect cu cele reale asa incat creaza iluzia aia ca da, totul se intampla pe bune. Dragostea dintre Otto si Ana este exact asa cum ne dorim cu totii sa vedem in filme, sau cel putin este exact cum am vrut eu sa vad. Totul decurge firesc. Nu exista cliseul cu parintii care afla si ii despart, sau alte d-astea. Un lucru interesant este ca intamplarile comune celor doi sunt povestite in parte de fiecare dintre ei. Totul are cursivitate si sens pana aproape de final. Evident ca mai mult nu pot sa dezvalui.

Tot ce va spun este ca daca v-ati saturat de aceleasi povesti de dragoste repetate la infinit in majoritatea filmelor, atunci nu ocoliti Los amantes del Círculo Polar. Va garantez ca nu se compara cu niciun alt film.

1 COMENTARIU

  1. in general filmele hispanice si spaniole trebuie sa ai putin sange rece sa le poti urmari si sa-ti placa, ca impresionat vei ramane oricum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.