Like Someone in Love (2012)

0

O surpriză plăcută acest film japonez, regizat însă de un iranian, Abbas Kiarostami (Certified Copy). El a povestit anul trecut la Cannes, Like Someone in Love fiind prezent în competiția oficială, că i-a venit ideea pentru acest film după ce într-una din vizitele sale în Tokyo a văzut pe stradă o tânără îmbrăcată în rochie de mireasă. Kiarostami s-a gândit că ar putea fi o studentă care practică prostituția pentru a-și plăti studiile. Imaginea aceasta l-a urmărit și după câțiva ani, la revenirea în Tokyo a încercat să regăsească acea tânără, lucru evident imposibil.

likesomeoneinlove 460x194 Like Someone in Love (2012)

Akiko este o tânără studentă, care noaptea se transformă în prostituată. Ea este trimisă la un client foarte important, cel puțin așa îi spune “managerul” ei deși fata avea de învățat pentru examenul de a doua zi și dorea să-și întâlnească bunica, venită pentru o scurtă vizită în oraș.  Akiko mai avea o problemă, iubitul ei începuse să bănuiască ceva legat de ocupația ei nocturnă și devine extrem de suspicios, chiar violent pe alocuri.
Când fata ajunge la destinație, descoperă că fusese solicitată de un bărbat care îi putea fi bunic, un scriitor și un profesor celebru. În acea seară lucrurile nu merg cum spera fiecare, dar cei doi petrec împreună și o parte din ziua următoare și între ei se produce o apropiere, nu neapărat una fizică.

likesomeoneinlove 1 460x306 Like Someone in Love (2012)

Filmul curge destul de lent, cadrele sunt lungi, majoritatea de interior, apartament sau mașină, dialogurile sunt incitante, iar personajele interesante, fiecare ascuzând diverse secrete.  Like Someone in Love nu a avut un scenariu prea închegat, actorii au avut un fir de urmărit, fiind lăsați să improvizeze. S-ar putea să fiți dezamăgiți de faptul că filmul nu are final, se încheie brusc și lasă spectatorul să își imagineze ceea ce dorește să se întâmple mai departe cu personajele. Acest lucru a fost recunoscut de Abbas Kiarostami tot la Cannes, spunând atunci că a căutat o încheiere timp de câteva luni fără a găsi ceva care să-l mulțumească.
Pentru cei care se așteaptă la scene mai fierbinți, având în vedere subiectul, nu e cazul, filmul e cuminte din acest punct de vedere. Like Someone in Love poate fi vizionat pe unul dintre canalele de filme recepționate și în România.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.