Life as a House (2001)

3

Life-as-a-House-7307-966Actori: Kevin Kline, Kristin Scott Thomas, Hayden Christensen, Jena Malone, Mary Steenburgen, Mike Weinberg

Comedii, horror, thriller-uri, animatii; nu v-ati cam saturat de filmele din categoriile astea? Ok, ok, sunt bune, dar eu zic ca pentru review-ul asta sa schimbam placa. “Life as a House” este un film adresat familiei, recomandat cu precadere adultilor, dar si celor mai putin adulti. Dar nu se rezuma doar la asta, ci reuseste sa suprinda si prin pasajele de drama, ori chiar romantice. Ce m-a facut sa-ntorc privirea si sa dau o sansa peliculei? Distributia, cu siguranta. Kristin Scott Thomas si Hayden Christensen nu pot face decat o treaba buna, nu credeti? Am specificat si ca recomandarea mea poate ajunge si la minti si suflete mai putin mature. De ce asa? Problema adolescentului neinteles este o vesnica corvoada pentru mintea parintelului nestiutor. Si nu, problemele de altadata nu se aseamana cu cele din ziua de astazi. Clar, ne-am modernizat! Si stiti cum este, fiecare isi considera poverile vietii fiind cele mai grele. Mai grele decat ale vecinului, cu siguranta.

George Monroe starneste controverse orinde ar merge. Nonconformist, dar si deloc inhibat, acesta locuieste intr-o casa, de fapt, o paragina de toata frumusetea. Divortat, distantat si de Sam, fiul lui, se va trezi si posesorul a catorva probleme de sanatate, deloc de neglijat.

life-as-a-house(2001)_img7_pequena

Atunci va decide ca in locul darapaniturii pe care o considera acasa, sa contruiasca o casa mare, locuinta care, mai tarziu, sa ajunga sa fie a fiului sau. Dar nici Sam (Hayden Christensen) nu-i mai prejos ca tatal sau. Rebel, c-o atitudine si-un look pe masura, acesta sfideaza orice regula si chiar invoiala parintilor sai. Si mai are si probleme serioase cu droguri. Cum ar putea mama (Kristin Scott Thomas) ori tatal vitreg sa-l domoleasca? Nicicum, dar George va gasi totusi calea de mijloc: il va lua pe Sam pe timpul verii pentru a-l ajuta la constructia cladirii.

47uf5kz

As putea spune cu usurinta ca povestea filmului n-are cum sa nu te miste, dar deh, mi-e teama c-avem parte si de suflete tari pe aici. Si pentru ca nimic nu-i perfect, as avea totusi si cateva nemultumiri legate de demersul povestii: personaje a caror scene nu le-nteleg rostul ori intamplari lipsite de fond. Dar are grija Hayden sa multumeasca audienta c-o prestatie inteligenta si de mare angajament. Si vai, cat de grijuliu mai joaca! Maturitatea si experienta isi spun cuvantul in cazul lui Kristin Scott Thomas, deci ne abtinem de la comentarii gratuite. De faptul ca unele filme pot reprezinta povesti de viata, nu se ating decat cliseele, astfel ca permiteti-va sa-l tratati dupa pofta inimii. Ce ramane de zis? Vizionare placuta!

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.