La double vie de Veronique (1991)

0

La double vie de Veronique este un film trist, sensibil si extrem de frumos. Imi place mult la regizorul polonez Krzysztof Kieslowski faptul ca isi iubeste personajele, le respecta si are grija ca acestea sa aiba parte de lucruri deosebite. Kieslowski le acorda personajelor sale libertate, le lasa sa se exprime si nu le imprima acea artificialitate pe care o regasim in unele filme. Prin La double vie de Veronique patrundem in lumea pura a emotiilor si intuitiilor, a presentimentelor si iubirii. Si mai ales a libertatii. E o lume in care tot ceea ce se intampla este natural, chiar daca actiunile personajelor nu sunt intelese pe deplin, iar filmul se desfasoara ca un fel de puzzle. Avem de-a face cu simboluri si cu obiecte care fac mereu trimitere catre altceva.

the double life of veronique 460x281 La double vie de Veronique (1991)

Filmul prezinta viata a doua tinere: Weronika si Veronique, ambele interpretate de Irene Jacob. Cele doua femei nu se cunosc si traiesc in tari diferite (Polonia si Franta). Au in comun pasiunea lor pentru muzica si faptul ca sufera de o boala de inima. Viata celor doua femei se intersecteaza pentru un scurt moment, in Polonia, dar numai una dintre ele o observa pe cealalta, nereusind insa sa vorbeasca cu ea. In timp ce viata tinerei din Polonia cunoaste o intorsatura tragica, cealalta femeie simte ca s-a intamplat ceva, nu isi da seama ce, insa isi asculta intuitia. In viata lui Veronique apare un personaj misterios, un papusar (Philippe Volter), de care se simte atrasa. In film mai joaca Halina Gryglaszewska, Aleksander Bardini, Wladyslaw Kowalski si Jerzy Gudejko.

la double vie de veronique 460x279 La double vie de Veronique (1991)

La double vie de Veronique este un film despre trairi si relatii speciale, despre presentimente si lumea inconstientului. Ies uneori la iveala o serie de manifestari ale acestei lumi interioare, iar personajele sunt prinse intr-un fel de joc. Te intrebi daca exista o forta care le conduce destinele, unde duc toate coincidentele si legaturile dintre oameni, care depasesc cuvintele si timpul. Irene Jacob joaca extraordinar, emanand puritate si o frumusete interioara care te cucereste. Atmosfera este magica, iar cadrele sunt dominate de o nuanta de auriu, dand filmului o senzatie de irealitate, de vis, ceva prea frumos ca sa existe in irealitate. La double vie de Veronique dezvaluie sensibilitatea lui Krzysztof Kieslowski si raportarea lui speciala la existenta.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.