Jurnal de TIFF: 1 – Şi se fãcu luminã…

0

… pentru mine la TIFF, nu pentru Cluj la TIFF, cãci condiţiile metereologice lasã de gândit. Chiar şi aşa, existã viaţã şi puls la Cluj-Napoca, existã oameni care savureazã frânturi de festival din plin, proiecţii inedite, concerte antrenante, întâlniri cu cineaştii autohtoni şi nu numai, party-uri relaxante, ce sã mai, avem di tããããtiiii! A mai rãmas o zi şi jumãtate de savurat aici, astfel cã, dragi clujeni, no duceţi-vã la TIFF!

DSC 00452 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

TIFF is everywhere!

Am aterizat la Cluj joi dupã-masã. Atât de dupã-masã, încât din pãcate programul nu mi-a mai permis decât un TIFF Meeting Point cu ceata de bloggeri acreditaţi anul acesta la TIFF. Nu toţi, însã suficient de mulţi cât sã încãlzeascã atmosfera. Unde? În Irish Pub, aproape de “sediul” central al TIFF-ului, în Piaţa Mihai Viteazul, la Cinema Republica. Între timp, dupã odihna de rigoare la un hotel simpatic şi cu un personal pe mãsurã, vineri dimineaţã am pornit cu dreptul (bine, uneori o fi insistat şi stângu’ sã conducã! :D) spre oraş, în cãutare de probe incriminatorii. Adicã? Pai ia sã vedem, dacã eu aş fi sosit la Cluj, din întâmplare şi de alte loisir-uri, aş fi bagat de seamã cã oraşul gãzduieşte un fenomen de asemenea amploare? Ba bine cã da, iar urmãtoarele poze nu fac altceva decât sa întãreascã asta:

DSC 0019 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

Se putea sã nu fotografiez asemenea ispravã pe patru roţi? Imposibil…

DSC 0029 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

Duo-ul Piersic atât Junior, cât şi Senior a împânzit la propriu oraşul. Asta ca sã nu vã mai spun cã începuturile de proiecţie sunt invadate de faimosul spot á la Star Trek, pe care fie vorba între noi, chiar îl admir.

DSC 0032 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

Acum, sã vedem şi ce straie de sãrbãtoare a îmbrãcat Cinema Republica pentru acest eveniment, cãci entuziasmul clar nu i-a lipsit:

DSC 0042 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

DSC 00471 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

Sã fie clar: imaginea Cinema Republica este updatatã zilnic. Comentarii?

DSC 0048 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

Clujenii (sau) şi publicul festivalier sunt eco-friendly. Awww, ce vreţi mai frumos de atât?

DSC 0050 460x305 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

Şi un poster de prezentare care mi-a atras atenţia, iar Mihai Viteazul se pare c-o ţine sub supraveghere atentã, gata oricând sã intervinã în ajutorul domniţei înlãcrimate.

DSC 00571 460x691 Jurnal de TIFF: 1 Şi se fãcu luminã...

O modalitate foarte mişto de promovare a evenimentului. Trebuie menţionat cã respectivele panouri mişcãtoare chiar erau luminoase. 😀

Iar acum, pe final de articol, o pozã care spune mai mult decat as putea explica eu. În urmãtorul articol povestesc cum îmi dispar lucrurile şi cum pisicile negre se pare cã şi-au aliniat planetele spre a mea karmã, dar şi review-uri la proiecţii de-a dreptul ameţitoare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.