Jovi: “The Man Who Sued God” (2001)

2

the man who sued god 7896 30 209x300 Jovi: The Man Who Sued God (2001)Actori: Judy Davis, Billy Connolly

Mi-a placut, bun film, amuzant, antrenant, intersant, cu o perspectiva noua. Istoria scurta a unui om care vrea sa schimbe prejudecatile, precum si unele precepte idioate ale companiilor de asigurari, care considerau ca orice distrugere provocata de natura (incendii, fulgere, inundatii), erau de fapt “fapte divine” si, de aceea, nu erau acoperite de asigurari.

In clipa in care o furtuna se isca pe mare si barca lui Steve Myers este lovita de un fulger si distrusa, acesta nu se impacienteaza pentru ca facuse o asigurare cuprinzatoare pentru toate evenimentele. Totusi, cand ajunge la compania de asigurari afla ca fulgerul este considerat “fapt divin” si asigurarea nu il acopera. Cum barca era cumparata printr-o ipoteca asupra parcului de rulote al fostei sale sotii si aman who sued god 4 300x186 Jovi: The Man Who Sued God (2001) sotului acesteia, acestia ii dau un ultimatum sa rezolve problema, in caz contrar, dorind sa se mute intr-un oras indepartat, impreuna cu fiica lui Steve. In acel moment, singura solutie la care ajunge acesta este un proces. Si nu impotriva oricui, ci a lui Dumnezeu, prin reprezentantii sai de pe Pamant, oamenii Bisericii. Nu reuseste sa ia de partea sa nici pe propriul sau frate, insa gaseste un ajutor nesperat intr-o ziarista care avea o ranchiuna mai veche, transformata intr-o adevarata obsesie, impotriva societatilor de asigurari. Fost avocat, Steve reuseste pledoarii de succes, un proces plin de suisuri si coborasuri, dar care, in final, ii aduce castigul mult-asteptat.

sued godb 300x195 Jovi: The Man Who Sued God (2001)Filmul este o satira la adresa religiei ca forma dominanta in societate, la adresa reprezentantilor ei pe Pamant, dar, mai cu seama, ca adresa companiilor de asigurari care invoca sau invocau necinstit “forta divina” drept cauza accidentelor provocate de natura sau de forma majora. Schimbarea a survenit odata cu procesul lui Steve Myes. Rezulta, pe baza celor de mai sus, un film agreabil, placut la vedere si cu o cauza nobila, care atrage spectatorii de partea povestii.

Trailer:

2 COMENTARII

  1. Singura chestie care nu mi-a placut a fost fix partea cu “demonstratia”. Pac! Porumbelul.

    Trasa de par. In rest, filmul e o caterinca dementiala.

    Tot timpul scenaristii iau lucrurile in ras.

    M-am distrat pe cinste cu amicii mei cand am vazut filmul. 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.