Jovi: Accepted (2006)

3

829157l 580x400 n 6289139c 202x300 Jovi: Accepted (2006)Actori: Justin Long, Blake Lively

Am avut de ales din peste doua sute de filme pentru un week-end care se pare imi va schimba total stilul de viata de pana acum. Si, normal, pentru zile triste este nevoie de filme vesele si un film cu si despre adolescenti te poate binedispune daca scenariul nu este deja un cliseu, iar scenele nu sunt prea trase de par. Acest “Accepted”, desi trateaza un subiect indeajuns de binecunoscut si anume primele trepte studentesti ale unor tineri, boboci in plina afirmare, o mica poveste de dragoste si niste “nerds”, aduce si zambete, dar si ceva nou: o facultate intemeiata si construita in jurul unui student.

Avem de-a face, in primul rand, cu niste liceeni mediocri din punct de vedere al notelor si al aspiratiilor de viitor, dar indeajuns de inteligenti pentru a-i atrage pe spectatori si de a-si fauri imagini usor suprarealiste asupra cai de urmat. Conducatorul lor este Bartleby Gaines, impins de la spate de dorinta parintilor ca fiul lor sa urmeze o facultate, oricare ar fi aceasta. Fiind respins insa la toate universitatile la care aplicase, singura idee care ii apare este infiintarea unei facultati fictive, numita South Harmon Institute of Tehnology (prescurtat, sursa de umor de limbaj, SHIT). Desi proiectul lui si al prietenilor sai apropiati este secret, totusi acesta nu poate ramane asa la nesfarsit. In primul rand, parintii sai vor sa il conduca la noua institutie de invatamant, parte a sistemului familial american, si, pentru asta, trebuie ca sa gaseasca rapid un sediu pentru longisfunnyinthemoviebutitisnotenough 300x200 Jovi: Accepted (2006)universitate, gasit intr-o cladire unde fiintase un spital de nebuni. In al doilea rand, site-ul facultatii permite ca toti liceeni respinsi la universitatile de prestigiu sa fie admisi aici, ajungand o adevarata colonie de refulari, de persoane cu probleme, dar fiecare special in felul sau.

Un film care isi depaseste tiparele in care aparent ar trebui incadrat si asta pentru ca, pe langa multe alte pelicule de acelasi gen, are un mesaj clar, enuntat de personajul principal in fata Comisiei de acreditare a universitatilor americane: ca scoala nu trebuie sa fie neaparat un monument de disciplina si lipsa de creativitate, de conservatorism si intunecare, ci o deschidere a elevilor si stundentilor spre cele lumesti, spre creativitate si spirit artistic. Un film simpatic, in cele din urma.

Trailer:

3 COMENTARII

  1. E chiar tare filmul.L-am vazut vara trecuta si l-am revazut cu drag saptamanile trecute. Vi-l rcomand cu placere.;)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.