Jingle All the Way (1996)

1

Jingle All the Way este printre ultimele roluri din cariera lui Arnold Schwarzenegger înainte de a deveni guvernator al Californiei. Actorul a alternat rolurile de dur, cu cele în care a vrut să demonstreze că poate fi şi sensibil, nu doar un pachet de muşchi. Nu era pentru prima oară când Arnold dădea în mintea copiilor, vezi Kindergarten Cop, şi se pare că îi place mult această ipostază, cel puţin la fel de mult ca cea de terminator. Iar paradoxul este că îl prind bine ambele tipuri de roluri. De această dată, el vrea să fie tatăl perfect şi să-i ofere fiului său cadoul mult visat. Numai că acea jucărie mai fusese dorită şi de alte mii de copii, se cam epuizase din magazine, aşa că începe o spectaculoasă goană după cadou.

jingle all the way 1 300x184 Jingle All the Way (1996)

Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) nu reuşeşte să acorde suficient timp soţiei şi fiului său din cauza afacerilor. Deşi ştie că l-a cam neglijat în ultimul timp, vrea să se revanşeze şi să-i ofere copilului de Crăciun cea mai la modă jucărie: Turbo Man, un roboţel care se luptă cu răufăcătorii. Howard s-a trezit cam târziu. Jucăria dispăruse din magazine de mai mult timp astfel încât acum trebuie să depună eforturi considerabile ca să o găsească. Vestea bună este că până la urmă, după numeroase încercări, o găseşte. Vestea proastă este că şi-o dispută cu un alt tătic neglijent, un poştaş cam sărit de pe fix. Disputa lor foloseşte toate armele legale şi nelegale, transformându-se în luptă pe viaţă şi pe moarte pentru Turbo Man. Deşi la un moment dat părea că a pierdut lupta, Howard reuşeşte în final să se revanşeze cu vârf şi îndesat faţă de copilul său, iar acesta să fie mândru de el.

jingle all the way 2 300x199 Jingle All the Way (1996)

Regia este semnată de Brian Levant, un obişnuit al genului, el realizând între altele primul Beethoven şi cele două ecranizări ale celei mai celebre familiii din Epoca de Piatră, familia Flintstones. Filmul este o comedie antrenantă, presărată cu momente de acţiune, numai bună pentru această perioadă a anului. Arnold trebuie să facă apel la armele sale principale ca să se impună în această dispută, mai serioasă decât pare la prima vedere. Un film de vacanţă, fără alte pretenţii decât crearea bunei dispoziţii în rândurile tuturor membrilor unei familii.

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

  1. L-am vazut si eu pe la televizor..anul trecut. Un film….modest. Daca esti devorator de filme nu o sa te multumesti cu Jingle all the way, dar pentru cei care nu l-au vazut….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.