Sergiu Nicolaescu a acordat interviu pentru FilmeTari

1

După o porție savuroasă de comedie satirică a filmului Ultimul corupt din România, m-am grăbit să mă aflu în preajma actorilor la conferința de presă care urma să aibă loc în holul Cinematografului CinemaPro din Bucuresti. La vizionare a luat parte insuși marele regizor Sergiu Nicolaescu, alături de Nae Lăzărescu si Vasile Muraru, iar după terminarea acesteia s-au arătat dispusi să stea de vorbă cu jurnaliștii. Astfel, am avut onoarea de a lua un interviu regizorului, pe care îl puteţi citi mai jos.

Am fost destul de emoționată la gândul ca o să pot lua un scurt interviu domnului Nicolaescu, dar a fost foarte ok pentru ca dânsul s-a arătat destul de primitor și răbdător cu toți jurnaliștii entuziaști să-l abordeze.

Interviu Sergiu Nicolaescu:

1. Cum vedeți dumneavoastră cinematografia românească actuală?

Sergiu Nicolaescu: Generația tânără este generația viitorului, deci nu pot decât să privesc cu încredere și să sper că va face mai mult decât noi și mai bine. Deocamdată pot spune că sunt mulțumit.

2. Părinții mei și alții ca ei au crescut cu filme precum Roșcovanul sau Pistruiatul, credeți că mai puteți realiza astfel de filme?
Sergiu Nicolaescu:  Nu, din păcate nu, sunt vremuri diferite și o adaptare ar fi fără concordanță.

3. Ce profil ar trebui să aibă un tânăr actor ca să poată lucra cu dumneavoastră?

Sergiu Nicolaescu: Eu vreau de la tinerii mei actori să se potrivească rolului și atât, nu să fie buni, doar să simtă rolul și să se potrivească lui.

4. În ultimul timp s-au petrecut evenimente esențiale și destul de marcante în țara noastră. Ați mai putea face un film istoric adaptat acestor evenimente?

Sergiu Nicolaescu: Dumneavoastră credeți?

Eu cred că ați putea realiza un astfel de film.

Sergiu Nicolaescu: Atunci mă voi gândi serios la asta. Deși acum ceva timp, am remontat multe din filmele mele ca de exemplu Mihai Viteazu’, dar vă spun sincer că unele lucruri sunt imposibile pentru că așa e menirea lor.

5. Cum vedeți presa online din România, mai ales pe cea cu profil cinematografic, ca de exemplu blogurile de filme?

Sergiu Nicolaescu: Nu aș vrea să discut despre presă acum, mă bucur că ea există și că se dezvoltă, acum vreau doar să mă bucur alături de ea, alături de voi.

6. Sunteți mulțumit de realizarea acestui film?

Sergiu Nicolaescu: Sunt foarte mulțumit, dar să vedem ce va spune publicul pe seară, în funcție de el pot sau nu să mă bucur.

Mai jos aveți un filmuleț de Making of de la filmarea ,,Ultimul corupt din România”. Enjoy!

1 COMENTARIU

  1. Sper sa vad si eu cat mai curand acest film 🙂 Ultimul corupt din Romania. Interesant interviul cu dl Nicolaescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.