House of Sand and Fog (2003)

2

Filmul House of Sand and Fog pune in prim-plan un conflict intre doi oameni care revendica o casa, pentru a explora mai adanc toate consecintele dramatice ale acestei situatii. Atmosfera din film se intensifica treptat, odata cu actiunile personajelor si cu alegerile pe care le fac acestea. Tot gradual ajungem sa ii cunoastem si pe eroii filmului, sa le intelem motivele si ratiunile lor. House of Sand and Fog este o drama despre consecintele orgoliului, incapatanarii si refuzului de a-i intelege pe ceilalti si de a accepta ca intr-un conflict ambele parti pot fi indreptatite sa pretinda ceva.

house31 460x252 House of Sand and Fog (2003)

Kathy Nicolo (Jennifer Connelly) este o femeie pe care sotul ei a parasit-o in urma cu opt luni, iar de atunci a inceput sa neglijeze o serie de aspecte, printre care si situatia casei in care traieste. Pentru ca nu a achitat la timp niste taxe, statul american ii scoate casa la vanzare, iar tanara femeie ramane pe strada. Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) este un imigrant iranian, fost colonel, care si-a luat doua slujbe pentru a-si intretine familia si decide sa cumpere casa lui Kathy (vanduta la un pret foarte mic), dorind sa ofere familiei sale un camin asemanator celui din tara lor natala. Actiunea filmului este centrata pe conflictul dintre cele doua personaje, fiecare dintre cei doi protagonisti fiind indreptatit sa aiba acea casa. De aici vor rezulta niste situatii destul de urate, iar viata celor doua personaje si a celor de care sunt legate se schimba radical.

house2 460x255 House of Sand and Fog (2003)

Mi-a placut faptul ca acest film pune in discutie o tema importanta, si anume comunicarea dintre oameni. Si cand ma refer la comunicare includ aici mai multe lucruri, precum intelegerea situatiei celui de langa tine, empatia, respectul, iar uneori compromisul. Toate aceste lucruri lipsesc din relatia celor doua personaje. Desi fiecare dintre ele are problemele si drama sa, nu reusesc sa iasa din spatiul lor interior si sa accepte ca si altcineva poate trai lucruri cumplite si nedrepte. Iar consecintele acestei situatii sunt tragice, pentru ca exista si victime colaterale. Mi-a placut foarte interpretarea lui Ben Kingsley, care este perfect pentru rolul colonelului si exprima mult. Acelasi lucru pot sa il spun despre Shohreh Aghdashloo, actrita care joaca rolul sotiei sale, Nadi. Si Jennifer Connelly face un rol frumos, desi mi s-a parut ca personajul sau este conturat un pic cam problematic, la fel ca si cel al lui Ron Eldard, care joaca rolul lui serifului Lester Burdon, barbatul cu care Kathy incepe o relatie in film. Va recomand sa vedeti acest film pentru tema interesanta abordata, jocul minunat al actorilor si faptul ca transmite niste lucruri importante.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Un film bun pe care l-am vazut cum mai multi ani in urma, care reuseste sa te puna pe ganduri.
    Si nota mea este tot 8/10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.