Happy Feet 2 (2011)

4

A doua parte a filmului Happy Feet nu reuşeşte să atingă standardul impus de prima parte (de altfel, câştigătoare a Oscarului pentru cea mai bună animaţie a anului şi a unor încasări record), însă să zicem că în preajma sărbătorilor de iarnă, un astfel de film e chiar binevenit. Mai ales pentru cei mici, care vor fi foarte încântaţi de noile aventuri ale pinguinilor dansatori.

Şi în această continuare ne întoarcem la peisajul îngheţat din Antarctica, unde îi întâlnim din nou pe pinguinii dansatori de step: Mumble, Gloria, Ramon şi Lovelace. De această dată, gaşca este întregita de puiul lui Mumble şi al Gloriei, pe nume Erik, care la rândul lui încearcă să-şi găsească talentul în lumea pinguinilor imperiali. Viaţa liniştită şi plină de haz a acestora este întreruptă de ciocnirea unui iceberg, care îi va lăsa pe pinguini izolaţi. Însă, împreună, prin paşi de dans şi voie bună, vor încerca să se salveze.

O mică escapadă în copilărie nu strică niciodată, iar Happy Feet e potrivit pentru asta. Ce am apreciat cel mai mult au fost efectele speciale (filmul este 3D), care au făcut ca lumea îngheţată a pinguinilor să pară foarte reală şi chiar colorată. Personajele mele preferate au fost doi crustacei pe nume Bill şi Will, care plictisiţi de viaţa lor identică cu a altor trilioane de crustacee, se hotărăsc să se întoarcă împotriva curentului şi să-şi găsească menirea în lume. Au fost absolut geniali, au reuşit să mă amuze copios de fiecare dată când îşi făceau apariţia. 😀 Totodată, mi-au făcut şi poftă de creveţi. O surpriză plăcută a fost şi faptul că melodia de la O-zone, Dragostea din tei, era inclusă în repertoriul pinguinilor. Eu am văzut varianta dublată, fiind într-o sală plină de prichindei entuziasmaţi. Dacă veţi fi nevoiţi să mergeţi să-l vedeţi dublat, să ştiţi că nu este neapărat mai rău, deoarece Loredana Groza, Horia Brenciu şi Pavel Bartoş dau viaţa personajelor şi îşi fac treaba foarte bine. Totuşi, varianta originală este de preferat.

Chiar dacă nu m-a impresionat aşa mult cum a făcut-o primul film, Happy Feet 2 merită totuşi o vizionare. Pentru cei mici, chiar mai multe.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. […] ameninta specia lor si toti trebuie sa se uneasca si sa danseze pentru a se salva. Simona – FilmeTari O mică escapadă în copilărie nu strică niciodată, iar Happy Feet e potrivit pentru asta. […]

  2. […] reuseste decat sa spuna cu alte cuvinte aceeasi poveste cu cateva detalii inversate Simona – FilmeTari O mică escapadă în copilărie nu strică niciodată, iar Happy Feet e potrivit pentru asta. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.