Filmele tari pentru un Crăciun fericit

4

Cea mai frumoasă perioadă din an vine odată cu magia sărbătorilor de iarnă, colindele cu ai săi colindători şi zângănitul clopoţeilor cu al lor sunet. Toate acestea pot fi însoţite de un film bun, de sezon, pentru că pregătirea pentru Crăciun conţine şi vizionarea unor filme dragi nouă . După o răfuială prin zăpadă, o tură cu sania pe pârtia preferată şi nelipsitul ospăţ ne putem aseza confortabil să “ascultăm” povestile spuse din spatele ecranului.  Cu toate că televizorul e o adevărată cutie plină cu cadouri cinefile, la rândul meu o să vă îndrum cât se poate de subiectiv la o listă personalizată cu “filmele tari pentru un Crăciun fericit”.

* Ordinea este pur întâmplătoare.

1) Rise of the Guardians (2012)

Ca să fiu în vogă vă recomand călduros una dintre cel mai noi apariţii în cinematografe, unde Moş Crăciun e acompaniat de-o întreagă echipă de elită, un “expendables” al animaţiilor. Ca să vă fac şi mai curioşi vă pot spune că e una dintre cele mai bune animaţii de acest gen.

Rise of the Guardians Filmele tari pentru un Crăciun fericit

2)The Polar Express (2004)

 Continui lista tot cu o animaţie, aceasta fiind de recomandat oricărui iubitor de Crăciun, unde aventura unor copii în ţinutul nordic al cadourilor devine o frumoasă poveste. Spiritul sărbătorilor e însoţit de-o priveliste de poveste completată de entuziasmul şi curiozitatea micilor protagonisti. Ce poate fi mai frumos decât o călătorie spre tărâmul de vis cu un tren (perfect desenat) prin sălbătăcia unor munţii încăpăţânaţi prin natura lor.

polar express Filmele tari pentru un Crăciun fericit

3) Love Actually (2003)

O dramedie romantică ce îţi colindă “All I want for Christmas is you.” te face să te gândesti că povestea de dragste în vremuri de sărbătoare te bine dispune.  Love Actually e un film perfect pentru un Crăciun iubăreţ, de vizionat alături de persoana iubită.

love actually Filmele tari pentru un Crăciun fericit

4) Surviving Christmas (2004) 

Cum ar fi să-ţi închiriezi o familie alături de care să petreci sărbătorile? Sună trist, dar personajul enervant şi  singuratic înterpretat de Ben Affleck alături de noua sa “familie” petrec niste momente pline de haz. O comedie de privit alături de familie, gata să te amuzi pe seama acestei nemaivăzute conjuncturi.

surviving christmas original Filmele tari pentru un Crăciun fericit

 5) Just Friends (2005)

Un alt actor cunoscut îşi trece numele în dreptul distribuţiei unui film al comediei sezonului de iarnă. Este vorba de Ryan Reynolds într-o comedie romantică draguţă, alături de Amy Smart şi Anna Faris.

just friends Filmele tari pentru un Crăciun fericit

6) Home Alone

Fără dar şi poate sunt sigur că mulţi dintre noi au văzut şi revăzut filmele din seria Home Alone. Visul de-a fi “singur acasă” cred că i-a surâs fiecăruia în perioada copilăriei, darămite un scenariu cu tot felul de peripeţii amuzante oferite generos de acest film.

7) Bad Santa (2003)

Atunci când Moş Crăciun e un adevărat infractor, umorul negru iese la suprafaţă iar tot filmul devine o comedie reuşită alături de Billy Bob Thornton.

Bad Santa Filmele tari pentru un Crăciun fericit

8) Joyeux Noël (2005)

Evenimentele din timpul Marelui Război (Primul Război Mondial) ne găseste într-o zi de Crăciun unde s-a luat o pauză de la confruntarea de-a lungul frontului. O pace intre germani şi englezi pentru a sărbători cum se cuvine în pace şi liniste.

Joyeux Noël 2005 Filmele tari pentru un Crăciun fericit

9) Four Christmases (2008)

Chiar dacă acest film e slab cotat, Vince Vaughn şi  Reese Witherspoon fac un cuplu perfect pentru a ne amuza în prag de sărbătoare, printr-o comedie cu năbădăi.

four christmases Filmele tari pentru un Crăciun fericit

10) Elf (2003)

 Will Ferrell e elful îndrăgostit ce ne dezvăluie din lumea comică a filmului de sărbătoare, o explorare  plină de haz marca Ferrell, o privire aruncată  în afara lumii Polului Nord.

elf jovie Filmele tari pentru un Crăciun fericit

11) A Christmas Carol (TV 1999) 

Patrick Stewart joacă celebrul personaj Scrooge şi ne dezvăluie pas cu pas din păţaniile celui care nu ma stia să se bucure de spiritul sărbătorilor.

a christmas carol Filmele tari pentru un Crăciun fericit

12) A Christmas Carol (2009)

Continui povestea de mai sus în variantă animată, ce s-a bucurat de un mare succes plus o mare apreciere. I-am admirat culorile şi peripeţiile bietului bătrân în format 3D, am rămas plăcut surprins de această abordare şi de apariţia vocii comediantului Jim Carey.

33142 gal Filmele tari pentru un Crăciun fericit

13) Fred Claus (2007)

 Vince Vaughn e fratele lui Moş Crăciun ( Paul Giamatti) fiind nevoit să se mute la Polul Nord. De aici începe adevărata ciondrăneală frăţească în aceiaşi notă de umor tipic sărbătorilor “reci”.

36560 gal Filmele tari pentru un Crăciun fericit

14) Die Hard (1988)

Închei acest top într-un mod fioros printr-o replică din filmul Die Hard: “Ah, what the hell! It’s Christmas!”

Craciun fericit!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.