Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

0

Probabil filmul cu cea mai neașteptată nominalizare la Oscar la ediția din 2012, dar singurul aplaudat în momentul anunțului celor nouă pelicule selecționate. După ce vezi filmul înțelegi și decizia membrilor Academiei care au preferat Extremely Loud & Incredibly Close unui film poate mai complet decât acesta. Hotărârea lor a fost una emoțională și e greu să-i condamni în condițiile în care 11 septembrie 2001 este o zi pe care niciun american nu o va uita niciodată. Iar filmul are legătură cu această tragedie.

Dar poate nu a fost doar atât, poate a contat și echipa care a realizat producția. Stephen Daldry (The Hours, The Reader) este un regizor apreciat, iar scenaristul care a adaptat romanul lui Jonathan Safran Foer este Eric Roth din palmaresul căruia fac parte titluri importante, printre care Forrest Gump și Munich.

extremely loud 1 460x286 Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Oskar este un puști de nouă ani pasionat de aventură și de eluciderea misterelor. Tatăl său încearcă să-i cultive curiozitatea, îl stârnește cu tot felul de jocuri, îi prezintă tot felul de enigme care nu pot fi rezolvate, dar pe care băiatul insistă să le ducă la capăt chiar dacă nu are sorți de izbândă. Totul se schimbă pe 11 septembrie 2001 atunci când tatăl lui Oskar, interpretat de Tom Hanks, se afla în World Trade Center în momentul atentatului. Deși la început refuză să accepte ideea că tatăl său a murit, Oskar devine conștient că trebuie să învețe să se descurce fără tatăl său. Într-o zi el descoperă o cheie printre lucrurile tatălui, dar nu știe nimeni de unde este cheia respectivă, nici măcar mama sa (Sandra Bullock). Atunci în mintea lui Oskar începe să încolțească ideea că tatăl său i-a lăsat un mesaj, că trebuie să afle ce deschide cheia respectivă. Și pentru asta este în stare să întoarcă tot New-Yorkul pe dos. Nu va fi chiar singur, va avea alături un bătrân misterios (Max von Sydow) care îl va ajuta să depășească anumite probleme.

extremely loud 2 460x305 Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Tom Hanks și Sandra Bullock au partituri secundare și rolul lor este de a-l pune în valoare pe Thomas Horn, actorul care îi dă viață lui Oskar, aflat la primul rol al carierei. O prezență foarte interesantă este și Max von Sydow, un mare actor suedez, care a jucat la Ingmar Bergman și pe care poate l-ați remarcat și în Shutter Island.

Extremely Loud & Incredibly Close nu își propune să rezolve vreun mister legat de 11 septembrie 2001, ci se referă modul în care americanii au încercat să treacă peste pierderile rudelor în acel atentat, cum s-au împăcat cu disparițiile celor dragi. E adevărat nu toți au făcut precum Oskar, dar fiecare a avut modul propriu de a trece peste tragedie. Extremely Loud & Incredibly Close este un film sensibil, cu o oarecare doză de mister și cred că nu veți regreta dacă îl vedeți.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.