Even the Rain (2010)

0

Even the Rain sau También la lluvia în original pentru că avem de-a face cu o producție spaniolă, una dintre cele bune ale anului 2010. Filmul a adunat o mulțime de premii și a fost propunerea Spaniei pentru premiile Oscar 2011, dar nu a reușit să ajungă pe lista celor cinci producții nominalizate.
Even the Rain este regizat de Icíar Bollaín, o actriță care de mai mulți ani cochetează și cu regia și care dovedește reale calități, filmul fiind o bijuterie și din acest punct de vedere. Scenariul a fost scris de Paul Laverty, un nume important în acest domeniu, care a mai scris printre altele Looking for Eric și Route Irish. Iar starul filmului este Gael Garcia Bernal.

Even the rain 1 460x306 Even the Rain (2010)

Regizorul Sebastian (Gael Garcia Bernal) lucrează la o producție istorică despre Cristofor Columb. Filmările cu debarcarea exploratorului și contactul acestuia cu populația indigenă urmează să aibă loc în Bolivia, această țară fiind aleasă pentru costurile mici ale producției. Regizorul urmează să distribuie în rolul indigenilor mai mulți localnici, a realizat un casting în acest sens la care s-au prezentat sute de oameni, aproape că s-au călcat în picioare pentru a face figurație în film și a câștiga doi dolari pe zi pentru prestația lor. Sebastian îl distribuie în cel mai important rol al localnicilor pe Daniel (Juan Carlos Aduviri), acesta urmând să-l joace pe liderul rebelilor. Dar cum se întâmplă de multe ori că viața bate filmul totul are loc pe fondul nemulțumirilor localnicilor pentru că autoritățile vor să privatizeze apa. Și Daniel este unul dintre liderii protestatarilor, fapt care nu este pe placul realizatorilor, iar gesturile sale duc la întârzierea filmărilor.

even the rain 2 460x306 Even the Rain (2010)

Even the Rain ne introduce și în bucătăria internă a realizării unui film. Vedem disensiuni între actori, contre între producător și regizor, neînțelegeri între regizor și actori. Lucrurile sunt ușor întârziate, dar în momentul când încep confruntările de stradă mare parte din echipa filmului dorește să plece. Siguranța personală este pe primul loc. Regizorul vrea să termine treaba, mai are de filmat o scenă capitală în care are nevoie de localnici, iar aceștia sunt prinși în luptele de stradă, bătuți și arestați. Totul merge împotriva sa și producția este în pericol de a nu mai fi realizată.
Even the Rain ne arată și că lucrurile nu s-au schimbat prea mult, există în continuare asupriți și asupritori, și chiar dacă ultimii nu mai folosesc arme pentru a cuceri un teritoriu găsesc întotdeauna mijloacele ca să obțină ceea ce doresc. Un film puternic, emoționant, inspirat din fapte reale pentru că revolta împotriva privatizării apei chiar a existat.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.