Equalizer 2 (2018)

2

Denzel Washington se întoarce în rolul lui Robert McCall la patru ani de la Equalizer și face din nou echipă cu regizorul Antoine Fuqua (apropo, le vom rămâne veșnic îndatorați celor doi pentru una dintre cele mai memorabile producții ale mileniului și anume Training Day). Revenind la filmul nostru, încă de la început Denzel ne spune că durerea este de două feluri: durere care doare și durere care schimbă. Iar pe parcursul filmul vor vedea ambele tipuri de durere într-un film care nu este chiar atât de violent pe care mă așteptam (sau am devenit eu mai greu impresionabil).

equalizer 1 460x307 Equalizer 2 (2018)

Robert McCall este șofer de Uber (nu ar fi fost un subtitlu rău pentru această producție) și o bună parte din începutul filmlui îl vedem în această ipostază, cum empatizează cu clienții săi, cum îi ajută cu diverse sfaturi sau pur și simplu cu o conversație. Din când în când, tot din această postură, face și pe justițiarul și repune niște lucruri în matca lor firească. Robert își duce existența într-un cartier liniștit, încearcă să fie un model și să ajute un adolescent talentat, dar și ușor influențabil, care poate cădea pradă tentațiilor de tot fel.
Toată această viață a sa destul de liniștită se schimbă atunci când prietena lui, Susan (Melissa Leo) este ucisă într-un hotel din Bruxelles în ceea ce la prima vedere pare a fi un jaf. Robert încearcă să afle cine a ucis-o și mai mult vrea să răzbune moartea ei cu orice preț.

equalizer 2 460x307 Equalizer 2 (2018)

Acum apare întrebarea dacă Equalizer 2 e mai bun decât primul. Greu de zis, o chestiune subiectivă mai degrabă, mi-a plăcut mai mult primul. Denzel este unul dintre puținii actori care nu a făcut roluri proaste chiar dacă a mai jucat în filme modeste. Are un farmec aparte, care te cucereste orice ar interpreta. Așa cum vă dați seama, el este principalul atuu al filmului sau aș putea spune că el este chiar filmul.

equalizer 3 460x307 Equalizer 2 (2018)

Punctul slab este scenariul, unul care trece prea ușor peste niște lucruri sau care lasă neexplicate altele. Nu vi le dezvălui, le veți descoperi singuri. Doar un singur exemplu: personajul negativ poate fi anticipat cam cu 20-30 de minute înainte de a fi dezvăluit. În plus, e destul de șters și nu impresionează prin nimic.
La capitolul plusuri aș trece și lupta finală, una pe care regizorul a decis să o dea într-un decor apocaliptic, un orășel părăsit, în plin uragan.
Una peste alta, un film de acțiune decent, care merit văzut de amatorii genului, dar și de fanii lui Denzel Washington.

Vizionați trailer:

 

2 COMENTARII

  1. Încă un film în care Denzel Washington face ce știe el mai bine: să se identifice cu personajul. Vorbeai în articol despre Training day, dar mie mi-a plăcut mai mult în Deja vu și Cititorul de oase…sau în Inside man. De fapt toate filmele lui mi-au plăcut…more or less. În ăsta un scenariu cam slăbuț, de genul ”pif-paf din pistoale, doi muriră, trei scăpară” cum zicea regretatul Amza Pelea….dar chiar și așa un film peste media producțiilor americane din ultima vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.