Emily Blunt

0

Nu este o actrita de cinci stele, nici o superfemeie sau un sex-simbol din revistele pentru barbati si nici nu castiga milioane de dolari cu fiecare rol pe care-l joaca. Este o tipa simpatica, simpla, as putea zice, si cu o carisma interesanta evidentiata poate tocmai de puternicul accent britanic. Astazi va vorbesc despre Emily Blunt, cea care a intrat in top 10-ul personal dupa rolul maiestros facut in “The Young Victoria“.

Inceputuri.


Emily Olivia Leah Blunt
s-a nascut pe 23 februarie 1983, fiind al doilea copil dintr-o familie cu patru urmasi. A ramas o necunoscuta pana la rolul de debut, pe ecrane, din “Boudica” – un film despre o regina razboinca in lupta cu Imperiul Roman. In acelasi an a jucat un rol asemanator, pentru televiziunea britanica, in “Henry al VII-lea“.

Cariera.

Rolul care a propulsat-o a fost cel din “My Summer of Love” (2004), iar criticii au apreciat-o si mai mult cand a castigat Globul de Aur pentru rolul din “Gideon’s Daughter“, film care desi a fost lansat in 2005 a intrat in competitia americana abia in 2007.

De “The Devil Wears Prada” a auzit toata lumea. A jucat alaturi de Meryl Streep si Anne Hathaway (actrite si acum mai cunoscute decat ea), avand un rol secundar. Desi criticii au dispretuit filmul, prestatia actritei secundare a fost de apreciat. 2 nominalizari a avut in 2007 pentru acel rol secundar: una la premiile BAFTA si una la Globul de Aur. Tot in 2007 a mai avut roluri mici in “Dan in Real Life” si “Charlie Wilson’s War“.

Prin 5 roluri a trecut in 2009, inclusiv unul intr-un scurtmetraj (“Curiosity“). “The Young Victoria a atras insa atentia intregii lumi, iar rolul jucat in povestea reginei cu cea mai mare domnie in regat a fost jucat aproape perfect. Emily a primit si o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita, Sandra Bullock castigand premiul pentru rolul din “The Blind Side.

In 2010, micul rol din “The Wolfman” a readus-o pe actrita din nou pe covorul rosu, iar in postproductie se afla filme precum “Gulliver’s Travels“, “The Adjustment Bureau” sau “Gnomeo and Juliet“.

Curiozitati.

A fost aproape sa joace in Iron Man 2, regizorul John Favreau avand-o ca prima preferinta, dar programul incarcat de celelalte filme in productie nu i-au lasat timp pentru acest blockbuster.

Dupa rolul din “The Devil Wears Prada“, Meryl Streep a declarat ca “Emily Blunt este cea mai buna actrita cu care am avut sa lucrez dintr-o mare perioada de timp.”

Filme cu Emily Blunt.

The Wolfman (2010)
Wild Target (2010)
The Young Victoria (2009)
The Great Buck Howard (2008)
Sunshine Cleaning (2008)
Charlie Wilson’s War (2007)
Dan in Real Life (2007)
The Devil Wears Prada (2006)
Gideon’s Daughter (2005)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.