Defendor (2009)

4

Defendor si FILME TARI s-au intalnit aici. Si daca aveam dubii in privinta lui Woody Harrelson, spulberate sa fie toate, caci in Defendor tipul da tot ce are mai bun, chiar si mai mult. Probabil ca nu veti gasi in personajul Defendor un nou erou de luat in seama, dar presimt ca ii veti indragi rolul. Chiar asa, cam multi eroi perinda scenariile de film ale ultimiilor ani, eroi demni de luat in seama, eroi ratati, eroi in devenire, oameni obisnuiti acaparati peste noapte de super-puteri, ce sa mai, eroismul e pe toate gardurile! Peter Stebbings, regizor si scenarist, il prezinta pe Woody intr-un rol sensibil, acaparator, un posibil alienat social, dar cu un suflet mare. Unde mai pui ca si constiinta morala ii functioneaza de minune. Eroul de aici nu (prea) are prieteni, este un singuratic si convietuieste intr-un pact cu propriile valori si idei despre viata. O intalneste doar pe Kat, personaj aflat sub identitatea lui Kat Dennings, o tanara actrita tare misto, care nu va exagera si nici nu va face exces de rol. Defendor este un film trist, filmul unui om care decide sa-si faca singur dreptate, in legitatile si principiile propriei minti, dar care va avea de luptat cu mediul social pentru a nu fi judecat pe nedrept. In fond, orice erou doreste si lupta pentru binele tuturor, nu-i asa?

woodyharrelson defendor flfull 1 Defendor (2009)

Daca il zaresti pe strada, nu te speria. Fie si daca lumina iti mijeste atat de slab, incat ai putea sa te sperii de negrul hainelor sale. E Defendor, in cautarea raufacatorilor si, poate in seara asta va avea noroc si va da chiar de insusi Captain Industry, un superlativ al mogulilor. Deocamdata, se va multumi sa salveze o tanara fata din ghearele unui individ ciudat, care parea ca ar fi dorit sa profite de biata fata. Tanara, pe numele ei Kat, decide sa-l ajute pe Defendor atunci cand il zareste dupa cateva zile lovit de catre o gasca din cartier. Il conduce acasa, intr-o hala parasita si din vorba in vorba, cei doi par a avea cate ceva in comun: ambii pe cont propriu, singuratici, fata il pacaleste pe barbat ca ar stii unde poate fi gasit Captain Industry. Trebuie mentionat ca in aceasta galceava fantastica, realitatea nu intarzie sa apara: Defendor este de fapt Arthur Poppington, a fost parasit de catre mama lui inca de cand era mic, crescut de bunicul sau, barbatul este ajutat ocazional de Paul Carter, un amic si are pana si un job sub acoperire: niste atributii marunte in constructiile stradale. Iar Kat, adolescenta inofensiva, este o tanara consumatoare de droguri, prestatoare de servicii sexuale, iar alta realitate este pe cale sa iasa la suprafata. Si de data aceasta, este de interes national.

defendor04 Defendor (2009)

Inca nu-mi vine sa cred cat de limpede a fost prestatia lui Woody. Atat de convingator in actele sale, in vointa sa de a crede in el, in puterea lui de a schimba lucrurile, in grimasele pe care le poti surprinde in sedintele de terapie, in felul in care o ajuta pe Kat, in care interpreteaza vorbele si faptele lor. E wow! Da, chiar daca povestea poate nu va uimi prin originalitate si inteligenta, “Defendor” este totusi un film frumos, cu aspecte de drama si comedie incorporate, cu o inocenta izbitoare, dar si convingeri letale. Si daca va recomand “Defendor”? Din tot sufletul, si daca nu ma credeti, incredeti-va in talentul lui Woody Harrelson. 😀

4 COMENTARII

  1. Ladies and Gentelman, I give you: Woody Harrelson!.Defendor este o parodie amara a filmelor cu supereroi gen Superman. Woody e bestial in rolul unui retardat care se crede posesorul unor puteri speciale. El vrea sa razbune moartea mamei sale, cauzata de un traficant de droguri. Se costumeaza caraghios, filmeaza totul pe casete VHS si crede ca gloantele nu-i pot face nici un rau. Geniala este faza din film in care nu vrea sa vorbeasca zile in sir, pentru a nu-i face rau prietenei sale. Defendor nu este o comedie, este un film as spune explorator al unei fiinte umane a carei soarta a fost marcata de pierderea mamei la o varsta frageda. A si mai e ceva, am descoperit o tanara actrita cu adevarat frumoasa si de viitor (sper): Kat Dennings are acea extraordinara frumusete senzuala si trista care-ti ramane in memorie.
    Un film, independent, fara bugete colosale, dar care merita vazut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.