Cele mai bune 10 roluri / Meryl Streep

2

Meryl Streep e una din cele mai importante actriţe din istoria cinematografiei. Mărturie stau numeroasele premii şi nominalizările obţinute de-a lungul carierei, dar şi faptul că reuşeşte să se „transforme” la fiecare rol pe care îl interpretează. Alegerea a numai zece roluri din cele peste 60 realizate până în prezent de actriţă e o misiune dificilă, în condiţiile în care aproape fiecare rol al său este unul memorabil. Şi o ultimă explicaţie: am ales şi personaje interpretate în seriale sau filme de televiziune, nu doar din filmele pentru marele ecran.

deer hunter 300x177 Cele mai bune 10 roluri / Meryl Streep

Holocaust (1978)

Poate primul rol mai important pentru Meryl Streep, care îi va aduce un premiu Emmy pentru interpretarea unei tinere evreice în timpul nazismului. Serialul a putut fi vizionat şi în ţara noastră la începutul anilor ’90.

The Deer Hunter (1978)

Probabil primul rol major în cinematografie, care îi va aduce prima nominalizare la Oscar din cele 15 obţinute până în prezent. Rolul unei tinere dintr-un orăşel de munte care vede transformările suferite de prietenii ei după întoarcerea din războiul din Vietnam.

Kramer vs Kramer (1979)

Acest rol îi va duce primul premiu Oscar din două nominalizări. Povestea unei femei divorţate care se luptă pentru custodia copilului său cu fostul soţ.

kramer Cele mai bune 10 roluri / Meryl Streep

Sophie’s Choice (1982)

Al doilea Oscar pentru rolul unei femei care a fost nevoită să facă o alegere imposibilă. În perioada nazismului a fost obligată să aleagă între cei doi copii ai săi, care să trăiască şi care să fie trimis la moarte.

Out of Africa (1985)

Meryl Streep joaccă rolul unei femei care alege să trăiască în Africa timp de douăzeci de ani şi tot aici va trăi o minunată poveste de dragoste.

africa Cele mai bune 10 roluri / Meryl Streep

Adaptation (2002)

Actriţa este în acest film o scriitoare de succes, care trebuie să colaboreze cu un scenarist pentru ecranizarea unuia dintre romanele sale.

The Hours (2002)

Streep are o creaţie tulburătoare în acest film, inspirat din romanul cu acelaşi titlul al lui Michael Cunningham, care la rândul său se inspirase din Virginia Woolf.

the hours 300x240 Cele mai bune 10 roluri / Meryl Streep

Angels in America (2003)

Streep face un adevărat tur de forţă în această miniserie dramatică pentru televiziune interpretând patu personaje, în câteva rânduri fiind şi greu de recunoscut din punct de vedere fizic.

The Devils Wears Prada (2006)

Nu au fost multe rolurile negative din cariera lui Meryl Streep, dar aici demonstrează că nici această partitură nu-i este străină. Actriţa o interpretează pe Miranda Priestly, şefa unei influete reviste de modă, care dădea ora exactă în acest domeniu. Fire foarte dificilă, ea era greu de suportat atât de colaboratorii apropiaţi, cât şi de partenerii săi de afaceri.

Doubt (2008)

Meryl interpretează aici rolul călugăriţei Beauvier, care îl bănuieşte pe un preot catolic că este atras de băieţi mai mult decât permit legea şi morala creştină. Ea apelează la toate mijloacele pentru a-l îndepărta pe acesta de la şcoala catolică pe care o conduce.

the devil wears prada meryl streep Cele mai bune 10 roluri / Meryl Streep

2 COMENTARII

  1. Foarte bun topul tau si oricum e greu de ales la ea 😀 Totusi nu vad cum ar putea lipsi rolurile ei din Ironweed (aurolaca alcoolica, fosta glorie a muzicii) si din Postcards from the Edge (actrita drogata)…

  2. Cred ca pe parcursul timpului le-am vazut pe toate primul fiind Kramer vs Kramer,apoi am vazut The deer hunter care a luat Oscarul in acel an,dar mai sunt multe filme in care a jucat,lista e prea lunga si prea complicata(It’s complicated-ultimul film vazut cu ea ieri),si Mamma mia .Va mai juca mult sper,e dupa mine de categoria lui Robert de Niro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.