Cashback (2006)

1

Actori: Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Shaun Evans, Michelle Ryan, Stuart Goodwin

Cuvantul drama iti poate provoca repulsie sau indiferenta. Depinde de moment, de clipa si de personaj. Un amarat de substantiv simplu, comun, te poate arunca peste inaltimi fatidice. Si nu este orice drama, nu, este cea cauzata de iubire, pacatoasa stare si slefuitoarea de resentimente. Intram atat de usor in mrejele subtiri ale unei relatii, incat, atunci cand vine momentul sa iesi, mrejele isi vor implini datoria, o datorie cat se poate de sarguincioasa. Apele de fluturi din stomac in care odinioara te scaldai, ajung valuri inspaimantatoare, le ating aripile frante iar tu.. Tu unde ramai? Conteaza? Da, uita-te in jur! Asta ne va spune Ben, personajul nostru de astazi.

O legatura intre doi oameni porneste dintr-un start primejdios zilnic. Ben simte pe pielea lui primejdia, atunci cand renunta la relatia lui de lunga durata cu Suzy, pe motivul ca nu o face fericita. Angoasa prin care, paradoxal, va trece Ben, ii va oferi o fermecatoare insomnie, o slujba mediocra de noapte, o constiinta haotica si metode proprii de evadare din cotidian. Aspirand la o cariera de pictor, va oscila greoi intre un timp ucigator si o realitate zugravita saracacios. La supermarketul in care acesta se angajeaza, o va cunoaste pe Sharon, o colega de munca care fuge si ea la randul ei de timp, de realitate, cufundandu-se in visele ei. Un sef excentric si niste colegi tembeli vor reprezenta parte din existenta searbada a lui Ben, existenta ce va fi schimbata odata cu apropierea de Sharon..

Download subtitrare “Cashback” in curand.

Niste baieti simpatici mie spuneau undeva, ceva in genul: ‘care ne faceau ca apartinem cercului select al celor care stiu ce-i iubirea’. Ganduri pesimiste, dar enervant de adevarate. Povestea lui Ben, desi pe alocuri este pur-fantezista, este una frumoasa si pe cat de incantatoare, pe atat de neverosimila. Nu toti cei care sufera vor avea ocazia sa gaseasca (atat de repede) o alta jumatate, o jumatate care sa te determine sa-ti proclami existenta ca fiind una plina. Iar pentru cei care traiesc sentimentul jumatatii, tineti-o strans, cat sa nu va scape printre ganduri. Si daca totusi va indrazni sa scape, luptati-va pana la epuizare, bine?

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. am vazut 12 minute din el si n-am mai putut sa suport, cand ai si tu chef de un film cauti recomandari si dai peste o chestie cu pretentii de film, ar trebui sa se faca o comisie sau ceva care sa interzica filmele proaste.
    cata repulsie mi-a creat filmu asta , nu le mai supoort, Auzi tu pustiulica ala nu mai putea sa doarma de dorul lui Suzy si citea carti si se gandea sa dea foc la pozele cu ei dar nu a dat, penibil, va rog nu mai recomandati asa porcarii.
    Mihaela as vrea sa-mi zici si mie 5 filme pe care le consideri preferatele tale sa vad si eu ce consideri tu filme bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.