Blood Diamond (2006)

3

„Blood Diamond” are toate calitatile unui film de foarte mare calitate. Suficienta drama cat pe parcursul actiunii sa ne dorim tot binele pentru personajele care sunt puse intr-o serie de situatii limita, suficienta actiune cat sa ne duca departe cu gandul ca s-ar putea transforma intr-o productie comerciala si doza optima de suspans cat sa ne tina cu ochii atintiti asupra ecranului. Toate astea, pe langa interpretarea excelenta a unui fost mercenar arivist, de catre Leonardo DiCaprio (pentru mine, cel mai bun rol pe care actorul l-a facut vreodata) si celelalte prestatii foarte bune ale lui Jennifer Connelly (recunoscuta pentru rolul  din „A beautiful mind”) si Djimon Hounso.

blood diamond 460x305 Blood Diamond (2006)

Filmul m-a surprins atat de placut incat l-am trecut, fara ezitare, pe lista preferatelor mele. Foarte probabil ca amatorii acestei mixturi de genuri – drama, actiune si thriller – sa faca acelasi lucru. Cat despre poveste in sine, aceasta este una destul de complicata. Ma indoiesc ca sunteti familiarizati cu politica de comercializare a diamantelor, insa nu acesta este scopul ultim al regizorului. Pelicula are destula incarcatura emotionala cat sa ne transmita, inainte de toate, ca pana si in cele mai crunte, dure si crude lumi – Sierra Leone – chiar si cei mai egoisti si cinici oameni pot gasi puterea de a se sacrifica pentru binele celorlalti.

Firile ceva mai romantice ar putea fi dezamagite. Aruncandu-va un ochi peste distributie, ati putea crede ca DiCaprio si Connelly vor face un cuplu savuros. Din contra, relatia dintre cei doi nu depaseste stadiul de prietenie. Dar aceasta nu se transforma, deloc, intr-un punct slab.

blood diamond03 460x302 Blood Diamond (2006)

De fiecare data cand cineva imi cere sa ii recomand un film bun, nu uit sa mentionez „Blood Diamond”. Sunt convinsa ca si voi veti face acelasi lucru.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. […] PRO TV, Blood Diamond 2006 (Jennifer Connelly, Leonardo DiCaprio): […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.