As Good As It Gets (1997)

1

as good as it gets 215x300 As Good As It Gets (1997)Actori: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear

Un Jack Nicholson de exceptie. Un clasic domnilor si domnisoarelor, ce spun eu, n-ar trebui ratat! Este uimitor cand ai ocazia si posibilitatea sa observi (fie si doar sub o forma regizata) gandirea si comportamentul uman. Complexitatea cu care ne confruntam da subiecte grozave de film iar ecranizarea poate deschide ochii unui public numeros si variat. Am putea spune ca-si prinde avantajele din zbor: neadresandu-se unui public tinta, reuseste sa capteze atentia si sa impresioneze multimea, iar beneficiile productiei nu se vor lasa asteptate, caci, sa nu uitam, foloasele economice graviteaza lejer in aerul cinematografiei. Dar hai totusi sa ne lasam luati de val de febra actoriceasca de mare anvergura a acestui film..

Melvin Udall, un tip atipic unei societatii invaluite in inertie, se diferentiaza de ceilalti din prisma comportamentului sau remarcabil. Pretentios, nemilos, fixist si aparent cu o usoara deficienta psihica, va reusi sa exaspereze, indigne si chiar sa sperie lumea ce-l inconjoara. La restaurantul la care obisnuieste sa-si serveasca micul-dejun, chelnerita 77312 004 fdabcca5 300x230 As Good As It Gets (1997)Carol, mama singura a unui baietel cu probleme de sanatate, ii va atrage atentia si totodata simpatia lui bolnavicioasa. In scena apare si vecinul homosexual al lui Melvin, un pictor talentat dar apatic, Simon Nye. In cercul vicios, personajul cheie il va constitui prezenta micului Verdel, un catel ce va imblanzi atmosfera si va crea o legatura intre cei trei, aparent invizibila ori greu de sesizat.

Download subtitrare “As Good as it Gets” click aici.

Ce pot spune? Jack Nicholson mi-a incantat privirea si sufletul. Atat de natural, atat de simpatic, atat de.. cu capu’? Suna dur, dar dupa o prima caracterizare superficiala, asa il poti cataloga. Este construit atat de fidel dupa un tipar al unui om preocupat in exces de tabieturile sale, un om ce priveste lumea mult prea subiectiv din conul sau de umbra, un individ ce crede ca poate modifica cursul unui lucru dupa bunul plac sau propriile nazuri. Pana la urma, astia suntem, niste tipicari mai mult sau mai putin vizibili in galeria larga a umanitatii.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.