Anna: “The Ant Bully (2006)”

0

the ant bully poster Anna: The Ant Bully (2006)Voci: Jake T. Austin, Julia Roberts, Nicolas Cage, Meryl Streep, Paul Giamatti

„Lucas, Spaima furnicilor”, consider ca este una dintre cele mai reusite animatii realizate in ultimii ani. Avand producatori precum Tom Hanks si Gary Goetzman (tot el este vinovat si pentru realizarea filmului „The Polar Express”), filmul dispune de o grafica excelent realizata (musuroiul si furnicutele impresioneaza prin aspect) si abordeaza teme multiple (curajul, responsabilitatea, valoarea comunitatii, abuzul de putere, prietenia, spiritul de echipa, pretuirea celor de langa noi), dand si cateva pretioase lectii de viata, adresate tuturor. Este o povestire care o sa incante toti membrii familiei.

Lucas este un baietel in varsta de 10, putin cam trist deoarece nu are prieteni, sora mai mare il trateaza cu superioritate, parintii tocmai se pregatesc sa plece in concendiu, batausul cartierului il are drept tinta, mai toata ziua impingandu-l de the ant bully p1 Anna: The Ant Bully (2006)colo-colo, iar el trebuie sa ramana pe parcursul verii cu bunica pasionata de invaziile extraterestrilor. Pentru a se descarca de toata supararea, zilnic, Lucas, ataca musuroiul de furnici aflat in fata casei. Fara sa realizeze ca acolo jos, in musuroi, este o lume plina de viata, asemanatoare cu o societate complexa, cu responsabilitati si trairi, considera ca toate acele insecte nu sunt altceva decat „o adunatura de furnici proaste” si are grija sa le inunde, sa le striveasca cu piciorul, uneori chiar sa le terorizeze cu „ploaia galbena”. Satule de faptele necugetate ale copilului, furnicutele incep un atac importiva lui si cu ajutorul vrajitorului Zoc, intr-o noapte se strecoara in camera baietelului si ii toarna in ureche o licoare magica. Lucas se micsoreaza, ajungand de marimea unei furnici, este rapit de acestea si condamnat datorita crimelor savarsite impotriva coloniei, sa traiasca in musuroi pana o sa invete sa se poarte ca o furnica.

p24 Anna: The Ant Bully (2006)Ca orice film de animatie care se respecta si „The Ant Bully” are un mesaj educativ, plecand de la un fapt real si anume, copii inteleg mult mai multe lucruri decat realizam noi, regizorul John. A Davis, inceraca sa demonstreze copiilor ca lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par, sustinand ca un personaj negativ are puterea sa devina unul pozitiv, iar intr-o simpla bucata de iarba aflata in fata casei se afla un intreg univers, acesta incearca sa induca ideea de schimbare.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.