Anna: “Dorothy Mills (2008)”

5

dorothy_mills_posterActori:Carice van Houten, Jenn Murray, Gary Lewis, David Garley, Ger Ryan

Se intampla ca in perioada cat esti copil, meseriile pe care parintii le practica sa te influenteze la nivel subliminal. Fie ca sunt doctori, zugravi, ingineri, artisti, profesori sau functionari, acestia te vor „ghida” intr-un mod mai mult sau mai putin direct in alegerea propriului loc de munca. In cazuri mai rare, se intampla sa se depaseasca limita normalului. Tu, copil fiind incepi sa percepi intr-un mod total diferit munca depusa de acestia, iar mai tarziu ajungi sa dezvolti anumite patternuri care te vor urmari pe tot parcursul vietii. Si in cazul lui Dorothy Mills, eroina din filmul cu acelasi nume, lucrurile s-au petrecut nefast.

Actiunea filmului este plasata intr-un sat aflat pe o insula, undeva in Irlanda. Cand Dorothy Mills este rugata de un cupldorothy_mills_p1u sa stea cu copilul lor timp de cateva ore, totul se termina cu imagini infricosatoare. Ajunsi acasa, parintii o gasesc pe Dorothy molestand copilul. Sunt sesizate autoritatile, iar la scurt timp este trimis pe insula un doctor psihiatru pentru a evalua cazul. Dupa numeroase cercetari, doctorul descopera lucruri terifiante despre copilaria lui Dorothy. Incepand cu mama ei si locul unde aceasta lucra, continuand cercetarea cu primii ani din viata lui Dorothy, doctorul Jane Morton realizeaza ca aceasta a fost supusa unor „ritualuri” care au dus in timp la dezvoltarea unor tulburari psihice grave.

dorothy_mills-p2
Din punctul meu de vedere filmul „Dorothy Mills” merita toate laudele. Desi in sinopsis nu am dezvaluit foarte multe lucruri, va spun ca o sa aveti parte de poveste interesanta. Suspansul este la cote ridicate, ideea filmului este originala si nici modul in care a fost realizata nu dezamageste. Regizoarea Agnes Merlet a reusit cu maiestrie sa faca o introspectie in psihicul tulburat de personalitati multiple a lui Dorothy. Nota 10 si pentru Jenn Murray (Dorothy Mills), fetita are un talent deosebit.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Jenn Murray joaca genial. Un film care mi-a placut foarte mult. Merita vazut, dar nu toti apreciaza genul.

  2. Dupa cum spune si PDT e un film bun, insa nu toata lumea il poate aprecia la adevarata lui valoare. Cunoscatorii si fanii filmelor psihologice vor fi incantati de povestea din interiorul filmului si cu siguranta vor savura aceasta creatie artistica. Un scenariu creativ, o poveste captivanta, un personaj principal surprinzator de bun si un sfarsit neasteptat fac din “Dorothy Mills” un film ce se poate ridica la nivelul productiilor americane de acest gen.

  3. 14 minute am vazut din el si nu m-a atras cu nimic , ce rost a avut accidentul doctoritei la inceputul filmului?
    Si ce urata este Dorothy Mills , nu stiu ce este asa placut la filmul asta.

  4. Daca ai fi avut rabdare sa vizionezi tot filmul, ti-ai fi dat seama si de rostul accidentului. Dar, cum am mai spus, nu toti apreciaza genul.

    Efectul filmului este accentuat si de estetica personajelor. Nu-mi imaginez o Hannah Montana in rolul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.