Ankha: “Ashes and Snow (2005)”

2

Astăzi vreau să vă vorbesc despre un film ceva mai special decât cele cu care v-am obişnuit. O adevărată operă de artă în opinia mea. De ce zic asta? Pentru că pe toată durata celor 60 minute ochii tăi vor fi scăldaţi în nişte imagini cu adevărat uimitoare. Creatorul lui “Ashes and Snow“, fotograful şi regizorul canadian Gregory Colbert, a întreprins, între 1992 şi 2002, peste 30 de expediţii în India, Egipt, Burma, Tonga, Sri Lanka, Namibia, Kenya, Antarctica, Insulele Azore şi Borneo, din care a rezultat o oră în care imagini incredibile se succed lent. Nu găsesc cuvinte care să exprime tot ceea ce au reuşit să îmi transmită acele imagini. Din câte am înţeles Colbert a dorit să surprindă relaţia dintre oameni şi animale într-un mod absolut unic şi inedit. De aceea se poate afirma că “Ashes ans Snow” este un documentar despre comuniunea dintre om şi animal.

colbert gregory ashes and snow6 150x150 Ankha: Ashes and Snow (2005)Cum spuneam, pe tot parcursul filmul nu există acţiune. Există doar imagini, o muzică divină pe fundal şi o serie de poveşti scurte. Vreau să mă credeţi că filmul are capacitatea de a te rupe pur şi simplu de realitate. Te face să uiţi de absolut orice şi te vei concentra numai asupra a ceea ce vezi. Şi cu fiecare imagine vei fi şi mai prins, vei dori să vezi mai mult. Consider că nu trebuie să fii critic sau vreun cunoscător de artă ca să apreciezi frumosul. Iar acest film este cu adevărat frumos. V-aş recomanda să îl urmăriţi singuri ca să nu fiţi distraşi, într-un fel sau altul, de cei din jurul vostru.

ashes snow 1 150x150 Ankha: Ashes and Snow (2005)Nu vreau să mă întind cu explicaţiile pentru că nici nu ştiu ce altceva v-aş mai putea spune. Probabil câţiva dintre voi aţi auzit de “Baraka“, un alt documentar la fel de valoros. Ei bine, dacă ar fi să fac o comparaţie, cu toate că “Baraka” a fost realizat oarecum în acelaşi mod ca “Ashes and Snow”, aş spune că documentarul lui Colbert este mult mai bun.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Mersi ca ai scris despre filmul acesta,chiar vroiam sa-l vad. A vorbit un actor roman despre el, nu a dat titlul, la o televiziune si mi s-a parut incredibil numai din cele spuse de el. Debia astept sa-l vad, l-as recomanda fara sa-l fi vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.